ANTAKYA BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE DOSTU ADIM
HATAYAntakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, belediyenin enerji politikalarında önemli bir dönüşümü duyurdu.
ANTAKYA BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE DOSTU ADIM
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, belediyenin enerji politikalarında önemli bir dönüşümü duyurdu.
Başkan Yapar, belediyenin tüm elektrik ihtiyacının artık tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılandığını açıkladı. Bu çerçevede, Enerjisa Kurumsal Portföy Yöneticisi Mustafa Alıç tarafından Yeşil Enerji Sertifikası (YEK-G) Başkan Yapar’a teslim edildi. Yapılan açıklamada Başkan Yapar, şu ifadelere yer verdi: “Belediyemizin elektrik ihtiyacını artık tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılıyoruz.
Bu geçişle birlikte hem çevresel sorumluluğumuzu yerine getiriyor hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Antakya bırakmak adına somut bir adım atıyoruz. Yeşil Enerji Sertifikamızı, Enerjisa Kurumsal Portföy Yöneticisi Mustafa Alıç’tan teslim aldık. Daha temiz, daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir kent için kararlılıkla çalışıyoruz.”
ELEKTRİK İHTİYACI YENİLENEBİLİR KAYNAKLARDAN KARŞILANACAK
Yeşil Enerji Sertifikası, kullanılan elektriğin tamamının güneş, rüzgar, hidroelektrik gibi çevre dostu kaynaklardan elde edildiğini belgeliyor.
Bu hamleyle Antakya Belediyesi, kamu kurumları arasında örnek gösterilecek çevreci uygulamalardan birine imza atmış oldu.
Başkan Yapar, enerji verimliliği, karbon ayak izinin azaltılması ve çevre bilincinin artırılması gibi konularda çalışmaların kararlılıkla süreceğini belirtti.
İlginizi Çekebilir