Dörtyolda 297 bin metre içme suyu hattı tamamlandı
EKONOMİDÖRTYOL’DA DEVAM EDEN İÇME SUYU ŞEBEKE ÇALIŞMALARINDAN GÖRÜNTÜ.
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) tarafından vatandaşların içme suyuna sağlıklı ve kesintisiz erişimini sağlamak amacıyla sürdürülen altyapı çalışmalarında Dörtyol İçme Suyu Şebeke İnşaatı projesinde önemli aşama kaydedildi. Proje kapsamında planlanan 336 bin metrelik hattın 297 bin metresi tamamlandı.
HBB Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) tarafından yürütülen proje kapsamında, 13 bin 600 aboneden 10 bin 300’ünün imalatı gerçekleştirildi.
Numunevler, Fışkılar, Yeşil ve Sanayi mahallelerinde ana hat ve abone imalatları tamamlanırken, Çaylı, Ocaklı ve Özerli mahallelerinde çalışmaların sürdüğü belirtildi. Numunevler, Sanayi ve Çaylı mahallelerinde canlı abone bağlantılarının da devam ettiği bildirildi.
Bağlantıların tamamlanmasıyla vatandaşların eski asbestli ve sağlıksız borular yerine yeni içme suyu hattını kullanacağı ifade edildi. Proje kapsamında yolların ve trafik akışının olumsuz etkilenmemesi amacıyla 3 noktada yatay geçiş yapılacağı kaydedildi.
HATSU yetkilileri, çalışmaların tamamlanmasıyla Dörtyol’da yüzde 60-70 seviyelerinde olduğu belirtilen kayıp-kaçak oranının azaltılmasının hedeflendiğini bildirdi.
İlginizi Çekebilir