© Hatay Internet TV 2014-2020

HANIMELİ DERNEĞİ’NDEN 450 KİŞİLİK İFTAR BULUŞMASI

Hatay Kadın Hareketi Derneği ve Hanımeli Derneği’nin öncülüğünde, dernek başkanı Pembe Hekimoğlu ve ekibi, konteyner kent sakinleriyle iftar sofrasında bir araya geldi.

 

HANIMELİ DERNEĞİ’NDEN 450 KİŞİLİK İFTAR BULUŞMASI  

 

Hatay Kadın Hareketi Derneği ve Hanımeli Derneği’nin öncülüğünde, dernek başkanı Pembe Hekimoğlu ve ekibi, konteyner kent sakinleriyle iftar sofrasında bir araya geldi. 

 


450 kişilik hazırlanan yemekten 50 kişilik bölümü ise konteynerde cenazesi olan aileye dağıtıldı. Samimi sohbetlerin ve güçlü bağların hissedildiği akşamda, iftar sadece yemek paylaşımı ile sınırlı kalmadı, kadim şehrin direnci ve hikayesi yeniden paylaşıldı.  


İFTAR SOFRALARI GELECEĞE UMUT OLDU  


Hekimoğlu, “Kıymetli başkanımızın ikram ettiği yemek, geleceğe dair umudun mührü oldu.

Ramazanın bereketini, paylaşmanın ve kardeşliğin güzelliklerini hep birlikte yaşadığımız bu anlamlı gecede birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı. Katılımcılarla süren sohbetlerde şehrin dayanışma ruhu bir kez daha ortaya kondu.  


DEPREM ŞEHİTLERİ UNUTULMADI  


Program kapsamında depremde hayatını kaybedenler anılırken, dayanışma ve hatırlamanın önemi vurgulandı.

Hekimoğlu, Hanımeli Derneği yönetimine ve gönüllülere teşekkür ederek, “Gönül sofralarımız bol olsun. Deprem şehitlerimize rahmet diliyorum. Depremi unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER