© Hatay Internet TV 2014-2020

HATKON'DAN BAKAN YARDIMCISI TURAN'A ZİYARET

Merkezi İstanbul'da bulunan Hatay Dernekler Konfederasyonu (HATKON) Başkanı Hüseyin Yılmazer, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan'ı makamında ziyaret etti.

 

HATKON'DAN BAKAN YARDIMCISI TURAN'A ZİYARET

Merkezi İstanbul'da bulunan Hatay Dernekler Konfederasyonu (HATKON) Başkanı Hüseyin Yılmazer, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan'ı makamında ziyaret etti.

 


HATKON Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu bu üst düzey kabulde, İstanbul'da gerçekleştirilecek dev organizasyonlar ve bölgesel kalkınma projeleri masaya yatırıldı. Görüşmenin ana gündem maddesini ise Akdeniz havzasının zengin kültürünü metropole taşıyacak olan geniş kapsamlı tanıtım günleri oluşturdu. 


YILMAZER, PROGRAMI TURAN’A AKTARDI 


Ziyarette, organizasyonlar hakkında detaylı bir sunum yapan HATKON Genel Başkanı Hüseyin Yılmazer, Akdeniz Bölgesi'nin ve özellikle Hatay'ın kültürel değerlerini koruma vizyonunu şu sözlerle aktardı: "Kıymetli Bakan Yardımcımız Bülent Turan'ı yönetim kurulu üyelerimizle birlikte ziyaret ederek, İstanbul'da tek yürek halinde gerçekleştireceğimiz projelerimiz hakkında çok verimli bir istişare süreci yürüttük. Federasyon ve konfederasyon olarak en büyük amacımız, kadim memleketimiz Hatay başta olmak üzere Akdeniz'in tüm güzelliklerini gurbetteki vatandaşlarımızla buluşturmaktır.

Bu doğrultuda ilan ettiğimiz gibi, 18-19-20-21 Haziran tarihleri arasında Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Etkinlik Alanı’nda dev bir festival düzenliyoruz. Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Mersin ve Osmaniye illerimizin tek çatı altında buluşacağı 'Akdeniz İlleri Tanıtım Günleri' ile İstanbul’da adeta bir Akdeniz rüzgarı estireceğiz.

Yöresel ürünler, gastronomi lezzetleri ve kültürel etkinliklerle dopdolu 4 gün bizi bekliyor. 7Ayrıca 'Adana ve Hatay’ın Lezzetleri İstanbul’da' temasıyla iki şehrin dünyaca ünlü gastronomi kültürünü ortak bir festivalde birleştiriyoruz.

Kebaplardan künefeye, efsanevi tatlardan kültürel eğlencelere kadar geniş bir yelpazeyi İstanbulluların beğenisine sunacağız. Sayın Bakan Yardımcımıza bu organizasyonların lojistik ve güvenlik koordinasyonları konusundaki destekleri ve bizleri kabul ettiği için tüm hemşehrilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum."


TURAN: "DEPREM BÖLGESİNİN İHYASINDA BU ETKİNLİKLER SOSYAL BİRER KÖPRÜDÜR"


HATFED ve HATKON heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan ise sivil toplum kuruluşlarının bölgesel tanıtım ve dayanışmadaki rolüne dikkat çekerek şunları kaydetti: "Hatay Dernekler Federasyonu ve Konfederasyonu’nun kıymetli Başkanı Hüseyin Yılmazer’i ve yönetim kurulu üyelerini bakanlığımızda ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk.

Bu doğrultuda ilan ettiğimiz gibi, 18-19-20-21 Haziran tarihleri arasında Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Etkinlik Alanı'nda dev bir festival düzenliyoruz. Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Mersin ve Osmaniye illerimizin tek çatı altında buluşacağı 'Akdeniz İlleri Tanıtım Günleri' ile İstanbul'da adeta bir Akdeniz rüzgarı estireceğiz. Yöresel ürünler, gastronomi lezzetleri ve kültürel etkinliklerle dopdolu 4 gün bizi bekliyor. Ayrıca 'Adana ve Hatay'ın Lezzetleri İstanbul'da' temasıyla iki şehrin dünyaca ünlü gastronomi kültürünü ortak bir festivalde birleştiriyoruz. Kebaplardan künefeye, efsanevi tatlardan kültürel eğlencelere kadar geniş bir yelpazeyi İstanbulluların beğenisine sunacağız. Sayın Bakan Yardımcımıza bu organizasyonların lojistik ve güvenlik koordinasyonları konusundaki destekleri ve bizleri kabul ettiği için tüm hemşehrilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum."
TURAN HEYETE TEŞEKKÜR ETTİ 
HATKON heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan ise sivil toplum kuruluşlarının bölgesel tanıtım ve dayanışmadaki rolüne dikkat çekerek şunları kaydetti: "Hatay Dernekler Konfederasyonu'nun kıymetli Başkanı Hüseyin Yılmazer'i ve yönetim kurulu üyelerini bakanlığımızda ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. Hatay ve Akdeniz illerimizin sivil toplum düzeyinde İstanbul gibi bir megakentte bu denli güçlü şekilde temsil edilmesi takdire şayandır. Özellikle 6 Şubat depremlerinin ardından yaralarını sarmaya devam eden Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye gibi şehirlerimizin ekonomik dinamizmini artırmak ve kültürel bağlarını canlı tutmak adına bu tür organizasyonları hayati buluyoruz. Adana Antalya Burdur Hatay Isparta Kahramanmaraş Mersin ve Osmaniye’de yöresel ürün, alışveriş ve kültür odaklı bu büyük buluşmanın, metropoldeki Akdenizli vatandaşlarımız için harika bir kucaklaşma vesilesi olacağına inanıyorum. İçişleri Bakanlığı olarak vatandaşlarımızın huzur, güven ve birlik içinde bu etkinliklerde bir araya gelmesi için her türlü koordinasyon desteğini sağlayacağız. 

Hüseyin Yılmazer Başkanımızın şahsında tüm yönetim kuruluna ve emeği geçen derneklerimize vizyoner çalışmalarından ötürü teşekkür ediyor, 18-21 Haziran tarihleri arasında Akdeniz illeri Tanıtım Günleri İstanbul'da 18-19-20-21 Haziran’da düzenlenecek olan festivallerde başarılar diliyorum."
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER