© Hatay Internet TV 2014-2020

HESOB OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ AZİZ FATİH YILMAZ GÜVEN TAZELEDİ

Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Aziz Fatih Yılmaz, gerçekleşen olağan kongre ile güven tazeleyerek başkanlığını sürdürdü.

HESOB OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
AZİZ FATİH YILMAZ GÜVEN TAZELEDİ

Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Aziz Fatih Yılmaz, gerçekleşen olağan kongre ile güven tazeleyerek başkanlığını sürdürdü. 

Antakya Müze Otel’de gerçekleştirilen kongreye Hatay Valisi Mustafa Masatlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Servet Mullaoğlu, Nermin Yıldırım Kara, Lütfi Kaşıkçı, Necmettin Çalışkan, Şefik Çirkin, Belediye Başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları, siyasi partilerin temsilcileri ve esnaflar katıldı.


Olağan Genel Kurulu, geniş katılımla gerçekleştirildi. Tek aday olarak seçime giren mevcut Başkan Aziz Fatih Yılmaz, delegelerin oylarıyla yeniden HESOB Başkanlığına seçildi. Genel kurulda bir konuşma yapan Yılmaz, katılımcılara teşekkür ederek, “Bugün burada bir araya gelmiş olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Katılımlarınızla bizleri onurlandırdığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Esnaf ve sanatkârların toplumdaki önemine dikkat çeken Yılmaz, “Esnaf ve sanatkâr; bu ülkenin bel kemiğidir. Ahilik kültüründen gelen dayanışmanın, dürüstlüğün ve alın terinin temsilcisidir. Zor zamanlarda ayakta kalan, bulunduğu şehri ayakta tutan en önemli güç esnaftır” ifadelerini kullandı.


HATAY ZORLKUKLARA RAĞMEN PES ETMEDİ 
Hatay’ın son yıllarda büyük zorluklardan geçtiğini hatırlatan Yılmaz, esnafın bu süreçte gösterdiği dirence vurgu yaptı. “Esnafımız hiçbir zaman pes etmedi. Kepengini yeniden açtı, işine sahip çıktı, şehrine sahip çıktı” diyen Yılmaz, HESOB olarak her zaman esnafın yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyledi.


6 ŞUBAT’TA HAYATINI KAYBEDEN ESNAFLAR ANILDI 
Konuşmasında 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden isimleri de anan Yılmaz, önceki dönem Birlik Başkanı Abdulkadir Teksöz ile Genel Sekreter Arzu Oğuz Mutlu’ya rahmet diledi. Genel kurulda ayrıca kurulların asil üyeleri de belirlendi.
Yönetim Kurulu Asil Üyeleri:
Erol Akın, Sabit Ak, Ali Bayır, Mehmet Ali Yapar, İbrahim Cihangir, Abdulgani Kit, Nizar Hayzaran, Halil Emre Ergüder.
Denetim Kurulu Asil Üyeleri:
Mustafa Terzi, Hidayet Şahinoğlu, Mehmet Şakir Batmaz, Muhammet Güzey, Servet Canatar.
Disiplin Kurulu Asil Üyeleri:
Hasan Özkul, Yılmaz Değirmen, Doğan Aydın, İsmail Kılınç, Yavuz Çelebi.


İSTİŞAREYİ ESAS ALACAĞIZ 
Tek adaylı bir seçimle yeniden göreve seçilmesinin birlik ve beraberliğin göstergesi olduğunu ifade eden Yılmaz, “Bu görev bir makam değil, bir hizmet makamıdır. Kapımız her zaman açık olacak, istişare kültürünü esas alacağız” diye konuştu. 70 oda ve 48 bin esnafla büyük bir aile olduklarını belirten Yılmaz, yeni dönemde öncelikli hedeflerini de açıkladı.


Hatay’ın yeniden ihya sürecine değinen Yılmaz, esnaf teşkilatının bu sürecin önemli bir parçası olacağını vurgulayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Genel kurul, dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER