© Hatay Internet TV 2014-2020

Su seviyesi yüzde 7ye kadar düşen Kozan Barajı ihtişamına kavuştu

ADANA’NIN KOZAN İLÇESİNDE GEÇEN YIL YÜZDE 7 SU SEVİYESİNE KADAR DÜŞEREK KURUMA NOKTASINA GELEN KOZAN BARAJI, BU YIL KIŞ VE NİSAN AYINDA ETKİLİ OLAN YAĞIŞLARIN ARDINDAN YENİDEN DOLDU. GEÇEN YIL KURAKLIKTAN DERT YANAN ÜRETİCİLER, BU YIL AYNI BÖLGEDE YEŞEREN ALANLARDA HAYVANLARINI OTLATMAYA BAŞLADI.

Adana’nın Kozan ilçesinde geçen yıl su seviyesi yüzde 7’ye kadar düşerek kuruma noktasına gelen Kozan Barajı, bu yıl yağışların ardından yeniden doldu. Geçen yıl kuraklıktan dert yanan üreticiler, bu yıl aynı bölgede yeşeren alanlarda hayvanlarını otlatmaya başladı.


Geçtiğimiz yıl Kozan Barajı’nda kuraklıktan dolayı su seviyesi yüzde 7’ye kadar düşmüştü. Aradan geçen bir yılın ardından yağışlarla birlikte Kozan Barajı’nda doluluk oranı yüzde 84’e ulaştı. Geçen yıl kurak görüntüsüyle dikkat çeken alanlar yeniden yeşile bürünürken, bölgede hayvancılık yapan ve geçen yıl kuraklıktan büyük dert yanan Güleç ailesi bu yıl barajın dolması ile büyük sevinç yaşadı.


Aynı bölgede bu yıl hayvanlarını otlatan üreticilerden Mehmet Güleç, geçen yıl yaşanan kuraklığın ardından barajın yeniden dolacağına inanmadığını belirterek, "O zaman hiç ot yoktu, şimdi bu sene bol bol ot var. Geçen yıl çok kuruydu, yağınca çok güzel oldu. Bu kadar dolacağını beklemiyordum. Cenabı Allah verdi çok şükür" dedi.


Kozan Barajı yüzde 84 doluluk oranı ile yeniden eski ihtişamına kavuşurken bölge sakinleri tarımsal sulamada kullanılan baraj suyunun dolması ile bu yıl bahçelerde su krizi yaşamayacakları ifade ettiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER