TÜRKİYE-SURİYE TİCARİ İŞ BİRLİĞİNDE YENİ DÖNEM
HATAYReyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu, Türkiye ile Suriye arasında ticari ilişkilerin yeniden canlandırılması amacıyla gerçekleştirilen önemli bir toplantıya katıldı.
TÜRKİYE-SURİYE TİCARİ İŞ BİRLİĞİNDE YENİ DÖNEM
Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu, Türkiye ile Suriye arasında ticari ilişkilerin yeniden canlandırılması amacıyla gerçekleştirilen önemli bir toplantıya katıldı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ev sahipliğinde, Ticaret Bakanı Sayın Prof. Dr. Ömer Bolat ve Suriye Ekonomi ve Sanayi Bakanı Nidal eş-Şaar’ın katılımıyla düzenlenen Türkiye – Suriye Yuvarlak Masa Toplantısı, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geleceği açısından önemli bir adım oldu. Toplantıya Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen katılan Başkan Necmettin Zaroğlu, yaptığı açıklamada, iki ülke arasında ticaretin geliştirilmesi, yatırımların artırılması ve Suriye'nin yeniden inşa sürecinde karşılıklı iş birliğinin güçlendirilmesi konularının ele alındığını belirtti. 
Toplantıya, Türkiye ve Suriye iş dünyasından önemli temsilciler katılarak görüş alışverişinde bulundu.
REYHANLI VE HAMA ODALARI ARASINDA İŞ BİRLİĞİ
Toplantının en somut çıktılarından biri ise Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası ile Suriye’deki Hama Ticaret Odası arasında imzalanan iş birliği anlaşması oldu. Bu anlaşmayla birlikte iki oda, karşılıklı ticari faaliyetleri teşvik etme, yatırım ortamını güçlendirme ve sınır ötesi ekonomik kalkınmaya katkı sağlama hedefiyle ortak çalışmalar yürütecek. 
Başkan Zaroğlu, imzalanan anlaşmayla ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Sınır komşuluğu, lojistik avantajlarımız ve üretim potansiyelimizle bu anlaşmanın hem bölgemize hem de ülkemize önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Suriye’nin yeniden inşa sürecine Türk iş dünyası olarak katkı sunmak, bölgesel ekonomik iş birliğini daha da pekiştirecektir.”
BÖLGESEL KALKINMAYA KATKI
Reyhanlı’nın coğrafi konum itibariyle Suriye ile olan güçlü bağlarına dikkat çeken Zaroğlu, yeni dönemde iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin sadece büyük şehirlerle sınırlı kalmayacağını, bölgesel kalkınmaya da katkı sağlayacak iş birliklerinin ön planda olacağını vurguladı. Türkiye-Suriye ilişkilerinde yeni bir sayfa açılmasını hedefleyen bu tür toplantıların, uzun vadede bölgesel barış, refah ve sürdürülebilir kalkınma açısından önemli fırsatlar sunduğu kaydedildi.
İlginizi Çekebilir