Adanada kuraklık barajı yok olma seviyesine getirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adanada kuraklık barajı yok olma seviyesine getirdi
Gökçesan
BÜYÜK BÖLÜMÜ KURUYAN BARAJDA ÜRETİCİLER, HAYVANLARINI OTLATMAK İÇİN GETİRSE DE 'KURAKLIKTAN OT BİLE YOK' DİYEREK DURUMU ÖZETLEDİ
Diva Otel

Adana’nın Kozan ilçesinde bulunan ’Baraj Göleti’nde bu kış yağışların az olması nedeniyle su kilometrelerce çekildi. Büyük bölümü kuruyan barajda üreticiler, hayvanlarını otlatmak için getirse de ’kuraklıktan ot bile yok’ diyerek durumu özetledi. Öte yandan, suların çekilmesiyle tarihi yapıların kalıntıları da gün yüzüne çıktı.


1 milyon 680 bin metreküp su hacimli Kozan Baraj Göleti’nde kış mevsiminde yağışların beklenenin altına kalması ve akan su kaynaklarının yok olmasıyla kurumaya yüz tuttu. Çok az bir miktarda kalan su nedeniyle baraj göletinden çok su birikintisini andıran bölgede çevre sakinleri de yaşanan kuraklığa dikkat çekti. Bölgede hayvancılıkla uğraşanlar, sürülerini kuruyan baraj sahasına getirirken suların çekilmesi ile birlikte Roma ve Bizans döneminden kaldığı belirlenen Kara Kilise ve çevresindeki yapılar da görünmeye başladı.



"Hayvanları otlatmaya getirdim ama ot bile yok kuraklıktan"


Tarımsal sulamada kullanılan baraj göletinin ilk kez bu kadar susuz kaldığını belirten çiftçilerden Öztürk Güleç" Hayvanları otlatmaya getirdim ama ot bile yok kuraklıktan. Buralar suydu, file ile balık tutardık. Ne balık, ne su, ne ot var. Eskiden buralarda hayvanlar otlayacak deseler inanmazdım" dedi.


Sular çekilince kilise kalıntılarının da ortaya çıktığını anlatan Güleç, "Burada sudan geçemezdik. Şuan çocuk geçer. Derelerden su akardı, dağın ucundan su akardı gözler hep kurudu. Burada hayvanlar otlar ve suyunu içer. Böyle giderse hayvanlar içecek su bile bulamayacak.45 yaşındayım böyle bir kuraklık görmedim" diye konuştu.

Diva Otel

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tırlardan yola saçılan tahıllar binlerce kuşa yem oluyorÖnceki Haber

Tırlardan yola saçılan tahıllar binlerce...

Atık malzeme yangınından çıkan dumanlar gökyüzünü kapladıSonraki Haber

Atık malzeme yangınından çıkan dumanlar...

Yorum Yazın

Mevlüt Yanmaz Bungalov