Adanadaki kadın cinayetinde 13 tutuklama: Katil zanlısı İstanbulda petshopta yakalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adanadaki kadın cinayetinde 13 tutuklama: Katil zanlısı İstanbulda petshopta yakalandı
Modelin Mobilya Ercan Güzel
OLAYIN ŞÜPHELİSİ BİLAL F. EMNİYETTEKİ SORGUSUNDA, REYHAN ACAR İLE SEVGİLİ OLDUKLARINI KISKANÇLIK KRİZİYLE CİNAYETİ İŞLEDİĞİNİ ÖNE SÜRDÜ
Güneş Güzellik

Adana’da 24 yaşındaki kadını sokak ortasında tabancayla vurarak öldüren zanlı, yaklaşık 750 saatlik kamera görüntülerinin incelemesinin ardından İstanbul’da saklandığı petshopta yakalandı. Şüphelinin ifadesinde cinayeti kıskançlık nedeniyle işlediğini öne sürdüğü öğrenilirken, olayla ilgili gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 13’ü tutuklandı.


Olay, 24 Temmuz’da merkez Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi 13362. Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, Reyhan Acar (24) sokakta bir kişinin tabancayla açtığı ateş sonucu kanlar içerisinde yere yığılırken, saldırgan olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Acar, ambulansla kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayeti aydınlatmak için yaklaşık 750 saatlik güvenlik kamerası görüntüsünü mercek altına aldı. Yapılan çalışmalar sonucunda saldırıyı Bilal F.’nin (24) gerçekleştirdiği belirlendi. Şüphelinin eşi Öykü F. (22) ile birlikte İstanbul’a kaçtığını tespit eden ekipler, soruşturmayı derinleştirdi. Çalışmalarda Bilal F.’nin kaçmasına ve saklanmasına yardım ettiği öne sürülen 13 kişinin kimliği de belirlendi.



Yunanistan’a kaçma planı başarısız oldu


Yapılan araştırmalarda Bilal F. ile eşi Öykü F.’nin Edirne’ye giderek Yunanistan’a kaçmayı planladığı tespit edildi. Ancak polis uygulamasını fark eden şüphelilerin ayçiçeği tarlasına kaçarak izlerini kaybettirdiği, bir gece burada saklandıktan sonra yeniden İstanbul’a döndükleri öğrenildi.



Yakalanmamak için 3 saatte bir adres değiştirdi, petshopta yakalandı


Cinayet dedektifleri, şüphelilerin İstanbul Bahçeşehir’de bir sitede saklandığını belirledi. Özel Harekat polislerinin de desteğiyle düzenlenen operasyonda Öykü F. sitenin bahçesinde yakalanırken, Bilal F. adreste bulunamadı. Bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, zanlının yakalanmamak için yaklaşık 3 saatte bir adres değiştirdiğini belirledi. İzini süren polis, Bilal F.’yi siteye yakın bir petshopta saklanırken yakalayarak gözaltına aldı. Bilal F.’nin yakalanmasının ardından harekete geçen ekipler, şüphelinin Adana’dan kaçmasına ve İstanbul’da saklanmasına yardım ettiği belirlenen 13 kişiyi de eş zamanlı operasyonlarla gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Fırat T.’nin cinayet suçundan 39 yıl, Şeyhmus Y.’nin ise yine cinayet suçundan 37 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla arandığı öğrenildi.



Cinayeti kıskançlık nedeniyle işlediğini öne sürdü


Emniyetteki sorgusunda Bilal F.’nin "Reyhan ile ilişkimiz vardı. Başkasıyla görüştüğünü düşündüğüm için kıskançlık krizine girdim. Bu nedenle saldırıyı gerçekleştirdim" dediği öne sürüldü.


Emniyetteki işlemlerinin ardından Bilal F. ve eşi Öykü F. ile birlikte 15 şüpheli adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan Bilal F. ve 12 şüpheli tutuklanırken, Bilal F.’nin eşi Öykü F. ile 1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Kurum, Kahramanmaraşta Kapalıçarşıyı ziyaret ettiÖnceki Haber

Bakan Kurum, Kahramanmaraşta Kapalıçarşı...

Kasise hızlı giren motosiklet sürüklendi: 1 yaralıSonraki Haber

Kasise hızlı giren motosiklet sürüklendi...

Yorum Yazın

HM yapı İnşaat Mustafa Karadeniz