Sabancı

Alanyada yabancı vatandaşlar da bayram kutlamalarına katıldı

ALANYA’DA 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI DÜZENLENEN TÖRENLERLE COŞKUYLA KUTLANDI. ATATÜRK ANITI ÖNÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇELENK SUNMA TÖRENİNİN ARDINDAN KUTLAMALAR ALANYA MİLLİ EGEMENLİK STADI’NDA DEVAM ETTİ. STADI DOLDURAN YÜZLERCE GENÇ, BAYRAM SEVİNCİNİ DOYASIYA YAŞADI.

Alanyada yabancı vatandaşlar da bayram kutlamalarına katıldı
Haberler'de Abone Ol

Antalya’nın Alanya ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı. Kutlamalara yabancı uyruklu vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.


19 Mayıs kutlamaları sabah saatlerinde Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk sunma töreniyle başladı. Program daha sonra Alanya Milli Egemenlik Stadı’nda devam etti. Stadı dolduran yüzlerce genç, bayram sevincini doyasıya yaşarken, tribünlerdeki vatandaşlar da etkinliklere yoğun ilgi gösterdi. Program kapsamında öğrenciler tarafından şiirler okunurken, halk oyunları ekiplerinin sergilediği gösteriler büyük beğeni topladı. Cimnastik gösterileri ve tekvandocu gençlerin performansları ise izleyenlerden alkış aldı. Renkli görüntülerin oluştuğu kutlamalarda gençler, 19 Mayıs ruhunu hep birlikte yaşadı.


Öte yandan kutlamalara katılan yabancı uyruklu vatandaşlar da stattaki etkinliklere eşlik etti. Bayram coşkusuna ortak olan turistler ve Alanya’da yaşayan yabancı vatandaşlar, program boyunca gösterileri ilgiyle takip etti. Yabancı misafirlerin kutlamalara katılımı törene ayrı bir renk kattı.



Törene Alanya Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak, Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turan Sağer, Antalya İl Jandarma Komutan Yardımcısı Engin Burak Mindivanlı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hatay Internet

Hatay Internet

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.