Alıçta hasat başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alıçta hasat başladı
Kozsan Gıda Mustafa Sancak
MUT İLÇESİNE BAĞLI BAĞCAĞIZ MAHALLESİ'NDE YILIN İLK ALIÇ MEYVESİ HASADI, ÜRETİCİ SERDAR ÇETİN’İN BAHÇESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
Güneş Güzellik

Mersin’in Mut ilçesine hasadı yapılan alıcın kilosu 250 liradan satılıyor.


Mut ilçesine bağlı Bağcağız Mahallesi’nde üretici Serdar Çetin, 5 yıl önce 22 dönüm alanda yabani alıçları aşılayarak, 850 ağacın yer aldığı bir alıç bahçesi kurdu. Birçok sağlık problemine iyi geldiği bilinen alıcın hasadı bahçede başladı. Bahçe sahibi Serdar Çetin, yurt içine pazarlama yaptıklarını, ileriki yıllarda ürünlerini yurt dışına da pazarlamak istediklerini söyledi. Çetin, “5 sene önce dikmiş olduğumuz alıcın hasadını yapıyoruz. Yaklaşık 22 dönüm arazimizde 850 alıç ağacı bulunmakta. Ağaç başına ortalama 1 ila 2 kilo meyve hasadını gerçekleştiriyoruz. Alıç ağacı bünyesi gereği susuzluğa ve soğuğa dayanıklı bir ağaç. Alıçların desteklenmesi konusunda Mut halkımızı teşvik etmek istiyoruz. Hem de ülke genelinde üretimin artmasını istiyoruz. Biz bu alıcı şu anda Mut halkına tanıtmayı, ayrıca yerel pazara, yurt içi pazara sunmayı düşünüyoruz. İlerleyen süreçte yurt dışına da göndermek istiyoruz. Ürünü işlemek istiyoruz" dedi.


Alıcın fiyatının kilo başına ortalama 200 ile 250 lira arasında değiştiğini belirten Çetin, "Marketlerde ise 350 liraya kadar fiyatlara çıkıyor" diye konuştu.


Mut Ziraat Oda Başkanı Muharrem Yılmaz ise “İlçemiz Bağcağız Mahallesi Karaağaç mevkiinde üreticimiz Serdar Çetin alıç hasadı yaptı. Alıç şehrimiz için ilçemiz için çok önemli bir meyvedir. İlçede bu kadar büyük bir alıç bahçesi yoktur. Alıcın faydalarını günümüzde kanserde, diyabette, yüksek tansiyonda görmek mümkün” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kilikya bölgesinin en büyük Nekropolü temizlendi, adım adım turizme hazırlanıyorÖnceki Haber

Kilikya bölgesinin en büyük Nekropolü te...

İnternette gördüğü burs ilanına başvuran öğrenciye dolandırıcılar 10 TL gönderip, 5 TL geri istedilerSonraki Haber

İnternette gördüğü burs ilanına başvuran...

Yorum Yazın

Güneyler