Antalyada turistlerin pazar keyfini yağmur bile bozamadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Antalyada turistlerin pazar keyfini yağmur bile bozamadı
Doğru Taşımacılık Şaban Doğru
MANAVGAT İLÇESİNDE TURİSTLER, YAĞMUR ALTINDA YİNE PERŞEMBE PAZARINA AKIN ETTİLER.
Diyor Pastanesi Umut Vural

Antalya’nın Manavgat ilçesinde semt pazarlarına ilgileri mazeret dinlemeyen turistler, yağmur altında yine Perşembe pazarına akın ettiler. Pazarda sağanak yağmura rağmen alışveriş yapan turistler, yağmurun ardından kendisini gösteren güneşle şaşkına döndüler. Etkili olan ve aralıklarla yağan sağanak yağmur turistlerden çok esnafı zor durumda bırakırken, esnaflar bir taraftan tezgahlarının yıkılmaması için tentelerindeki yağmurla, diğer taraftan tezgahlarını basan yağmur suyuyla mücadele ettiler.


Manavgat’ta sabah saatlerinde havanın bulutlu olması turizm bölgelerindeki otellerde tatillerini geçiren turistlerin Manavgat’ın 2. Büyük açık pazarı olan Perşembe Pazarına akın etmelerine neden oldu. Sabah saatlerinden itibaren minibüslerle Manavgat’a gelen turistler, Perşembe pazarında sezonun en yoğun gününün yaşanmasına neden oldu. Perşembe pazarına akın eden turistler esnafların da yüzünü güldürürken, bir anda başlayan ve aralıklarla etkisini artırarak devam eden sağanak yağmur, esnafları tedirgin ederken turistlerin tezgahlara ve saçak altlarına sığınarak alışverişlerine devam etti. Yağmurun uzun sürmesi nedeniyle bazı turistlerin ise yağmura aldırış etmeksizin yollarına devam ettiği gözlendi.


Şiddetli yağmur, tezgahların üzerindeki çadır tentelerin su ile dolmasına neden olurken, tezgahlarının çatısının yıkılmasından korkan esnafların ellerine aldıkları sopa ve fırçalarla tezgahlarının çatısında toplanan suları boşaltmaya çalıştı. Yağmurun durmasından ümidini kesen bazı esnaflar satışa sundukları ürünleri ve tezgahlarını toplarken, aniden güneşin çıkmasıyla birlikte tezgahlarını yeniden açıp ürünlerini sergilemeye devam ettiler.



Aniden çıkan güneş turistleri şaşkına çevirdi


Şiddetli yağmur nedeniyle Perşembe pazarında uzun süre mahsur kalan turistler, yağmurun durmasının ardından kendisini gösteren güneş nedeniyle şaşkına döndü. Turistlerin şaşkınlığı hareketlerinden ve kendi aralarında şakalaşmalarından anlaşılıyordu. Turistlerin bir bölümü yağmurun yeniden başlaması endişesiyle otellerine dönmek üzere minibüs duraklarına giderken büyük bölümünün alışverişlerine kaldığı yerden devam ettikleri gözlendi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otomobil, kamyonla çarpıştı 14 yaşındaki sürücü hayatını kaybettiÖnceki Haber

Otomobil, kamyonla çarpıştı 14 yaşındaki...

Adanada işçi bayramı, simitçiler bariyerlerin arkasında çalışmaya devam ettiSonraki Haber

Adanada işçi bayramı, simitçiler bariye...

Yorum Yazın

culha gold