ATÜde Sunar Gastronomi ve Mutfak Sanatları Akademisi kuruluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ATÜde Sunar Gastronomi ve Mutfak Sanatları Akademisi kuruluyor
Nuri Restaurant
İMZA TÖRENİNDE DEĞERLENDİRMELERDE BULUNAN ATÜ REKTÖRÜ PROF. DR. ADNAN SÖZEN (ORTADA), ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİNİN BÖLGESEL KALKINMADAKİ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ.
Diva Otel

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) ile Sunar Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında imzalanan protokol ile ATÜ Yemekhane Binasında "Sunar Gastronomi ve Mutfak Sanatları Akademisi" kurulacak.


Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile bölgenin öncü sanayi kuruluşlarından Sunar Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında kapsamlı bir iş birliği protokolü imzalandı. ATÜ Rektörlük Senato Toplantı Salonu’nda imza töreni gerçekleştirildi. İmzalanan protokol kapsamında, üniversitenin yemekhane binasında hayata geçirilecek olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Akademisi’nin tüm mutfak ekipman ve donanım ihtiyacı Sunar Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bağışlanacak.


İmza töreninde değerlendirmelerde bulunan ATÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, üniversite-sanayi iş birliğinin bölgesel kalkınmadaki önemine dikkat çekerek şunları kaydetti:


"Üniversite-sanayi iş birliğinin en somut ve nitelikli örneklerinden birine daha imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Bölgemizin köklü ve öncü kuruluşlarından Sunar Yatırım ile gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı protokol, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümümüzün akademik ve uygulamalı altyapısına çok güçlü bir ivme kazandıracaktır. Kurulacak olan ’Sunar Gastronomi ve Mutfak Sanatları Akademisi’, öğrencilerimizin teorik bilgilerini tam donanımlı bir mutfakta pratiğe dönüştürmelerine imkan tanıyarak, sektörün ihtiyaç duyduğu uluslararası standartlarda nitelikli şefler ve uzmanlar yetiştirmemize büyük katkı sağlayacaktır. Eğitime ve gençlerin geleceğine verdikleri bu kıymetli destek için Sunar Yatırım ailesine şahsım ve üniversitem adına yürekten teşekkür ediyorum. Adana’mızın zengin gastronomi mirasını bilimsel altyapıyla geleceğe taşıyacak bu modelin, kentimizdeki diğer tüm sanayi kuruluşlarına da ilham olmasını ve benzer iş birliklerini tetiklemesini temenni ediyorum."


İmza törenine, ATÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Haşim Kelebek, Prof. Dr. Neşe Yalçın ve Genel Sekreter Doç. Dr. Nihat Döngel ile Sunar Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. NÇS Tarım Genel Müdürü Mehmet Nuri Çomu, Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Çomu ve İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Diz katıldı.

Diva Otel

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Denize girmeyin uyarısına aldırış etmeyen 14 yaşındaki çocuk dalgalara kapılarak kaybolduÖnceki Haber

Denize girmeyin uyarısına aldırış etmeye...

YAYLADAĞI’NDA PROTOKOL VATANDAŞLARI SELAMLADISonraki Haber

YAYLADAĞI’NDA PROTOKOL VATANDAŞLARI SELA...

Yorum Yazın

bahar home mehmet taze kırıkhan