

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, VATANDAŞLARIN SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN KIŞ AYLARINDA DA LARVA VE UÇKUNLARA YÖNELİK İLAÇLAMA ÇALIŞMASINI SÜRDÜRÜYOR. BİN 600 PERSONEL 202 ARAÇTAN OLUŞAN MÜCADELE ORDUSU KENT MERKEZİ VE TÜM İLÇELERDE İLAÇLAMA YAPIYOR.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlığını korumak için kış aylarında da larva ve uçkunlara yönelik ilaçlama çalışmasını sürdürüyor. Bin 600 personel 202 araçtan oluşan mücadele ordusu kent merkezi ve tüm ilçelerde ilaçlama yapıyor.
Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında halk sağlığını tehdit edebilecek sinek ve haşerelere karşı yıl boyu mücadele ediyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, vektörlerin kış aylarında barınma ve üreme alanları olarak kullandığı rögar, fosseptik ve kanalizasyon sistemlerini düzenli olarak ilaçlıyor.
Üreme alanları ilaçlanıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı’na bağlı Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri vatandaşların yaz aylarını konforlu geçirilebilmesi için yıl boyu sürdürdüğü vektörle mücadele çalışmalarına devam ediyor. 19 ilçe ve 913 mahallede görevlendirilen yaklaşık bin 600 personel ve 202 araçla, rögarlar, fosseptik çukurları, yağmur suyu kanalları, su biriken bodrum katları, yeni inşaatlar, yüzme havuzu ve metruk binalarda karasinek, sivrisinek, hamamböceği ve fare gibi canlıları insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde ilaçlayarak kontrol altına alıyor.
Kışlık mücadeleyle yaz aylarına önlem
Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Ela Kuzu, kış aylarında yapılan düzenli ilaçlamalar sayesinde sivrisinek ve karasineklerin üreme alanları kontrol altına alınarak, yaz aylarında oluşabilecek yoğun haşere artışının önüne geçilmesinin amaçlandığını söyledi. Kuzu, "Sivrisinek erginlerinin kışladığı yerler hedef alınarak, rögarlar, kapalı kanallar, fosseptik çukurları ve inşaat boşlukları gibi alanlarda uygulama yapılıyor. Gece kanal izleme aracı ile hamamböceklerinin özellikle kış aylarında uyku durumda iken ilaçlanması bu popülasyonun en aza indirme durumunu sağlamaktadır. Vatandaşlarımız da kullanılmayan otomobil lastikleri, saksılar ve çeşitli su tutabilecek materyalleri bahçelerinde tutmaması gerekiyor" diye konuştu.






































Yorum Yazın