ÇALIŞKAN, “ALTINÖZÜLÜ ÇİFTÇİLER YABANCI MUAMELESİ GÖRÜYOR”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Güneş Güzellik
Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada sınır köylerinde yaşayan çiftçilerin karşılaştığı ağır kısıtlamaları gündeme taşıdı.
Diyor Pastanesi Umut Vural

 

ÇALIŞKAN, “ALTINÖZÜLÜ ÇİFTÇİLER YABANCI MUAMELESİ GÖRÜYOR”


Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada sınır köylerinde yaşayan çiftçilerin karşılaştığı ağır kısıtlamaları gündeme taşıdı.

 

Çalışkan, Hataylı yurttaşların adeta kendi toprağında “yabancı muamelesi” gördüğünü belirterek uygulamalara tepki gösterdi. Sarıbük, Hacıpaşa, Kansu, Bohşin, Keskincik, Kıyıgören, Ziyaret ve Karbeyaz köylerindeki çiftçilerin her gün tarlalarına gidebilmek için kimlik ve üst aramasından geçirildiğini ifade eden Çalışkan, “Burası Suriye değil, Hatay. Kendi tarlasına gitmek için böyle bir prosedür kabul edilemez” dedi. Çalışkan ayrıca bölgede 1 metreden yüksek ürün ekmenin yasaklandığını, tütün ve mısır gibi Hatay’ın verimli ürünlerine izin verilmediğini söyledi:
“Çiftçiye dayatılan tek ürün biber. Üretici sadece ekim değil, tarlaya girişte bile saatlerce kuyruk bekliyor; bu da hem zaman hem para kaybı demek.”


“BU NASIL BİR DENETİM ANLAYIŞIDIR?”


Denetimler sırasında ürünlerin tahrip edildiğini de belirten Çalışkan, traktör üzerindeki biberlerin ayakla ezildiği, demir çubukla tek tek delindiği örneklerini aktararak, “Bu nasıl bir denetim anlayışıdır?

Çiftçinin emeğine yazık değil mi?” diye sordu. Hataylıların ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğünü vurgulayan Çalışkan, uygulamaların bölgeyi tarımsal üretimden uzaklaştırdığına işaret etti: “Bu toprakların ekimine engel olursanız, hem ülke ithalata mahkûm olur hem de iç göç başlar.

Hatay boşalırsa Hatay’ı kim koruyacak?

Hatay bu ülkenin sınır karakoludur.” Saadet Partili vekil, hükümete ve ilgili kurumlara seslenerek, Hataylı çiftçinin yaşadığı bu sorunların bir an önce çözülmesini ve insan onuruna yaraşır bir düzenleme yapılmasını talep etti.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sınava düzenekle girdi yakalandıÖnceki Haber

Sınava düzenekle girdi yakalandı

Mersinde 448 bin adet hap ele geçirildi: 4 tutuklamaSonraki Haber

Mersinde 448 bin adet hap ele geçirildi:...

Yorum Yazın

Güneyler