

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na başvurarak deprem bölgesindeki esnafa 6 Şubat 2023-6 Şubat 2024 tarihleri arasında fatura düzenlenmemesi nedeniyle kesilen özel usulsüzlük cezalarının iptal edilmesini istedi.

ÇALIŞKAN'DAN DEPREM ESNAFI İÇİN CEZA AFFI ÇAĞRISI
Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na başvurarak deprem bölgesindeki esnafa 6 Şubat 2023-6 Şubat 2024 tarihleri arasında fatura düzenlenmemesi nedeniyle kesilen özel usulsüzlük cezalarının iptal edilmesini istedi.
Çalışkan, tahsil edilen cezaların da iade edilmesi çağrısında bulundu. Saadet Partisi Hatay Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na yazılı başvuruda bulunarak deprem bölgesindeki esnafın yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesini talep etti. Çalışkan, 6 Şubat depremlerinin ardından olağanüstü şartlar altında faaliyet göstermeye çalışan esnafa kesilen özel usulsüzlük cezalarının kaldırılması gerektiğini ifade etti.
"OLAĞANÜSTÜ KOŞULLAR GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALI"
Başvurusunda depremin ardından birçok işletmenin ağır hasar gördüğünü, altyapının çöktüğünü, personel ve kayıt kayıplarının yaşandığını belirten Çalışkan, bu süreçte birçok esnafın mal ve hizmet satışlarında fatura düzenleyemediğini hatırlattı.
Buna rağmen Vergi Usul Kanunu kapsamında esnafa özel usulsüzlük cezaları uygulandığını kaydeden Çalışkan, söz konusu cezaların depremzedelerin ekonomik olarak ayağa kalkmasını zorlaştırdığını ve adalet duygusunu zedelediğini vurguladı.
CEZALARIN İPTALİNİ İSTEDİ
Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ilettiği talepte, 6 Şubat 2023 ile 6 Şubat 2024 tarihleri arasında deprem bölgesindeki esnafa fatura düzenlenmemesi gerekçesiyle kesilen tüm özel usulsüzlük cezalarının iptal edilmesini isteyen Çalışkan, tahsil edilen cezaların ise esnafa iade edilmesini talep etti.
Ayrıca bu işlemlere ilişkin resmi kayıtların da düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.
"ESNAFIN TOPARLANMASINA KATKI SAĞLAYACAK"
Çalışkan, önerdiği düzenlemenin deprem bölgesindeki esnafın ekonomik yönden yeniden güçlenmesine önemli katkı sağlayacağını belirterek, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın konuyu hassasiyetle değerlendirmesini istedi.
Çalışkan, depremden etkilenen illerde ticari hayatın yeniden canlanabilmesi için olağanüstü dönem şartlarının dikkate alınmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.



































Yorum Yazın