

Hatay’ımızda deprem felaketinin ardından fırsatçılık türüdü, aldı başını yürüdü.

CİĞERİM ZAHTER HER YERDE BİTER
Hatay’ımızda deprem felaketinin ardından fırsatçılık türüdü, aldı başını yürüdü.
Yardım geldi, hep bana dedik, çadır geldi, önce bana dedik.
Konteyner geldi, su geldi, bulgur geldi, zihniyetimiz değişmedi.
Son olarak adliye önündeki seyyar fotoğrafçı esnafı.
İnsanlar dükkanlarına türlü vergiler, faturalar ödüyor, son model makineler alıyor.
İşçi çalıştırıyor.
Etrafında zor durumdaki fotoğrafçılar dururken, kendisi seyyar aracıyla şip burada şak orada ciğerim zahter her yerde biter misali aracını istediği yere çekebiliyor, bulunduğu bölgedeki fotoğrafçı esnafların hakkını istediği gibi gasp edebiliyor.
Ben hiç kimsenin ekmeği ile oynansın demiyorum.
Sistem kural hak getire Esnaf Oda Kayıtlarında bu işe bir dur diyecek yokmudur acaba.
Tam da bu noktada onlarca esnafın ekmeği ile oynayan bir seyyar fotoğrafçının artık işlerini kalıcı tesisine taşıması önerisinde bulunuyorum.
Haberlerimizi yakından takip edenler bilir ki aynı şahıs depremin ardından adliye önüne açtığı aracıyla Deli Dumrul misali istediği gibi fiyat çekerek vatandaşları istediği fiyattan fotoğraf çektirmeye mecbur kıldı.
O günden beri bölgedeki fotoğrafçı esnafların işlerini engelleyen bu şahıs ile ilgili işlem yapılmasını, işlerini kalıcı tesise taşıyarak normal esnaf gibi istediği yerde çalışabileceğini önermiştim.
Ancak ufak uyarılar dışında yeterli önlem alınmadı ve bölgedeki fotoğrafçı esnafın işleri bitme noktasına geldi.
Şimdi yetkililerden ricamız zahter gibi her yerde bitebilen bu ayrık otunu verimli tarladan koparmaları ve bu esnafın işlerini kalıcı tesise taşımasına yardımcı olunmasıdır.
Aksi halde bölgedeki fotoğrafçı esnaf evine ekmek dahi götüremeyecek hale gelecektir.
Bizden uyarması dostlar…
Kalın SAĞ’lıcakla.!!!



































Yorum Yazın