Kahramanmaraşta ağır hasarlı binaların yıkım oranı yüzde 98

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahramanmaraşta ağır hasarlı binaların yıkım oranı yüzde 98
HM yapı İnşaat Mustafa Karadeniz
KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ MEYDANA GELEN DEPREMLER SONRASI AĞIR HASARLI BİNALARIN YIKIM ORANI YÜZDE 98 SEVİYELERİNE ULAŞTI
Diva Otel

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası ağır hasarlı binaların yıkım oranı yüzde 98 seviyelerine ulaştı.


Kahramanmaraş merkezli depremlerinin ardından il genelinde ağır hasar alan binalarda yıkım çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Kentte toplam 35 bin 972 ağır hasarlı bina tespit edilmişti. Şuana kadar bu binaların yüzde 98’nin yıkımının gerçekleştirildiği bildirildi.


Depremin etkisiyle Kahramanmaraş genelinde toplamda 53 bin 945 bina hasar görmüş; bunlardan 7 bin 491’i “Yıkık”, 4 bin 434’ü “Acil Yıkılacak”, 6 bin 48’i ise “Orta Hasarlı” olarak rapor edilmişti. Çalışmalar, hem güvenlik hem de yeniden yapılanma sürecinin hızlanması açısından titizlikle yürütülüyor.


Enkaz kaldırma işlemlerinin tamamlandığı alanlarda yeni konut projeleri ve altyapı çalışmalarının başlayacağı bildirildi. Depremden etkilenen vatandaşlar ise hızla güvenli yaşam alanlarına geçmek için çalışmaların bir an önce tamamlanmasını bekliyor.


Yetkililer, hasarlı yapıların tamamen yıkılmasının ardından kentin yeniden inşa sürecine geçileceğini belirtti.


Trabzon Caddesi esnafından Mutlu Bulut, “Çarşıda olduğumuz gördüğümüz kadarıyla neredeyse ağır hasarlı binaların yıkımı tamamlanmak üzere. Bizler de kısmet olursa iş yerlerimize geçeceğiz. Tez zamanda toparlanırız” dedi.

Diva Otel

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yağmurda ıslanan görme engelli vatandaşı minibüse bindiren polis gönülleri fethettiÖnceki Haber

Yağmurda ıslanan görme engelli vatandaşı...

Milli mücadele kahramanı Saim Bey, şehadetinin 104. yılında kabri başında anıldıSonraki Haber

Milli mücadele kahramanı Saim Bey, şehad...

Yorum Yazın

Mevlüt Yanmaz Bungalov