Kahramanmaraşta tarihi evlerin akıbeti merak konusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahramanmaraşta tarihi evlerin akıbeti merak konusu
Kozsan Gıda Mustafa Sancak
KAHRAMANMARAŞ’IN DULKADİROĞLU İLÇESİNDE YER ALAN, TARİHİ DOKUSUYLA BİLİNEN MAHALLELERDE HANLAR VE TARİHİ EVLERİN AKIBETİ MERAK KONUSU OLDU
Güneyler

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde yer alan, tarihi dokusuyla bilinen mahallelerde hanlar ve tarihi evlerin akıbeti merak konusu oldu.


Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesindeki Divanlı Mahallesi Bahtiyar Yokuşu çevresinde bulunan eski evler, konaklar ve hanlardan bazıları, 6 Şubat depremlerinde hasar almış, bazıları da yıkılmıştı. Şehre hakim bir tepe üzerinde konumlanan Bahtiyar Yokuşu’nda yer alan çok sayıda tarihi yapı, depremlerde farklı seviyelerde zarar gördü. Bazı yapıların tamamen yıkıldığı bölgede enkaz kaldırma çalışmaları peyderpey sürdürülürken, ayakta kalan ancak hasarlı durumda olan evler ve konaklar için teknik incelemeler devam ediyor.


Bölgede, tarihi yapıların aslına uygun şekilde yeniden inşa edilmesi gerektiğini savunanlar olduğu gibi, mevcut yapıların tamamen kaldırılarak yeni ve farklı yapılaşmaya gidilmesi gerektiğini dile getiren görüşler de bulunuyor.


Mahalle sakini Yaşar Kara, "Burada tarihi evlerimiz vardı şuanda görüldüğü gibi yıkık durumda. Aslıda gelip gidiyor yetkililer yapılacağını söylüyorlar ama şuan için enkazların bazıları duruyor, bazıları kaldırıldı. Eğer yapılacaksa bir an önce yapılmasını bekliyoruz" diye konuştu.


Mahalle sakinlerinden Recep Kaplan ise, "İkide bir tamir yapılıyor olmaz ki, yıkılsın yeniden yeni evler yapılsın. Masraf yapılmasın. Zaten eski ev" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniyede sığır balıkçıllarının kış konaklaması ilgi çekiyorÖnceki Haber

Osmaniyede sığır balıkçıllarının kış kon...

Ambulans helikopter kazasında hayatını kaybeden sağlık çalışanı ATTnin eşinden şehitlik talebiSonraki Haber

Ambulans helikopter kazasında hayatını k...

Yorum Yazın

Atlı spor Kulübü Yusuf Yener