MTSO, sanayicinin dijital dönüşümüne destek verecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MTSO, sanayicinin dijital dönüşümüne destek verecek
Nuri Restaurant
MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI (MTSO), ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE SANAYİCİLERİ DİJİTAL DÖNÜŞÜME HAZIRLAMAK İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR.
Güneyler

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), sanayicileri dijital dönüşüme hazırlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Mersin sanayisinin yeşil dönüşümüne tam destek hedefiyle yıla başlayan MTSO, üniversite-sanayi işbirliğinde sanayicinin dijital dönüşümüne destek verecek.


Üniversitelerin mühendislik fakültesi öğretim üyelerinden oluşan ’Sanayide Dijital Dönüşüm Mentörleri’ ile sahaya inmeye hazırlanan MTSO, sanayicinin üretim süreçlerinde verimliliğini artırıp dijital dönüşüme geçişini sağlayarak firmaların yeşil dönüşümüne katkı sunacak. Konuyu değerlendirmek üzere MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’ı ziyaret eden mentörler, planladıkları çalışmaların detaylarını paylaştı. Çalışma kapsamında ilk etapta pilot üretim firmalarıyla yola çıkılarak, önce bu firmaların dijitalleşme konusunda hangi noktada oldukları tespit edilecek. Ardından dönüşüm için gerekli adımlar belirlenerek, bu adımların atılması konusunda yol gösterilecek.


Proje kapsamında ayrıca robot, kobot, otomasyon ve enerji verimliliği alanlarında eğitimler verilerek, sanayi firmalarının dijital dönüşümde rol alacak personelinin mesleki kapasitelerinin gelişimine de kakı sunulacak.

Diva Otel

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rektör Sözen, KreativEU Rektörler Toplantısına katıldıÖnceki Haber

Rektör Sözen, KreativEU Rektörler Toplan...

Kahramanmaraşta 2 depo yandıSonraki Haber

Kahramanmaraşta 2 depo yandı

Yorum Yazın

Atlı spor Kulübü Yusuf Yener