Osmaniyede minik öğrencilere Sıfır Atık hediyesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniyede minik öğrencilere Sıfır Atık hediyesi
Nuri Restaurant
OSMANİYE BELEDİYESİ, 2025-2026 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI'NIN BAŞLAMASIYLA BİRLİKTE ÇEVRE DOSTU BİR PROJEYE İMZA ATTI. YUNUS EMRE İLKOKULU 1’İNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİNE, TEK KULLANIMLIK PET ŞİŞE TÜKETİMİNİN AZALTILMASI AMACIYLA SU MATARASI HEDİYE EDİLDİ.
Doğru Taşımacılık Şaban Doğru

Osmaniye Belediyesi, 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlamasıyla birlikte çevre dostu bir projeye imza attı. Yunus Emre İlkokulu 1’inci sınıf öğrencilerine, tek kullanımlık pet şişe tüketiminin azaltılması amacıyla su matarası hediye edildi.


İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından "Geleceğimiz, sevgili çocuklarımızın omuzlarında yükselecek" anlayışıyla yürütülen proje kapsamında öğrencilere dağıtılan sulukların üzerinde "Sıfır Atık", "Sağlık için su için. Pet şişe atığını azaltalım. Bu şişeden her su içtiğinde doğaya atık bırakmadığın için teşekkürler" ifadeleri yer aldı. Yapılan bilgilendirmede, doğaya zarar veren tek kullanımlık plastiklerin azaltılması için farkındalık çalışmalarının sürdürüleceği belirtilerek, çocukların erken yaşta çevre bilinci kazanmasının önemine vurgu yapıldı.


Tek kullanımlık plastik şişelerin doğaya verdiği zarara dikkat çekilen açıklamalarda şöyle denildi:


"Pet şişeler ve plastik atıklar çevreye ciddi zarar vermektedir. Çocuklarımızın küçük yaşta bilinçlenmesiyle birlikte tek kullanımlık yerine çok kullanımlık materyalleri hayatımıza sokmayı hedefliyoruz. Sıfır Atık projesi kapsamında su matarası dağıtımlarının ilerleyen günlerde farklı okullarda dağıtımlarının süreceği belirtildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyada hurdacıda çıkan yangın söndürüldüÖnceki Haber

Antalyada hurdacıda çıkan yangın söndürü...

Kazada ölen 3 kişinin cenazesi yan yana toprağa verildiSonraki Haber

Kazada ölen 3 kişinin cenazesi yan yana...

Yorum Yazın

Mehmet Akçay Petrol