

Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz, 11 Nisan 2026 tarihinde Sakarya’da gerçekleştirilen Türk Ocakları Bölge Toplantısı’nın ardından yayımlanan sonuç bildirgesinde, Türkiye’nin milli birlik ve bütünlüğüne ilişkin güçlü mesajlar verdi.

ÖZ: “BU VATANIN ADI TÜRKİYE’DİR”
Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz, 11 Nisan 2026 tarihinde Sakarya’da gerçekleştirilen Türk Ocakları Bölge Toplantısı’nın ardından yayımlanan sonuç bildirgesinde, Türkiye’nin milli birlik ve bütünlüğüne ilişkin güçlü mesajlar verdi.
Toplantının, Sakarya Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildiği belirtilirken, açılış konuşmasında hem Türkiye’nin hem de dünyanın gündemindeki gelişmelerin kapsamlı şekilde ele alındığı ifade edildi. Bildirgede, şube başkanları ve temsilcilerin katkılarıyla ortak bir değerlendirme ortaya konulduğu vurgulandı.
TÜRK DÜNYASI İÇİN ORTAK HEDEFLER VURGULANDI
Toplantıda, Türk Ocakları’nın kuruluş felsefesi doğrultusunda çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğü belirtilerek, özellikle Türk Devletleri Teşkilatı’nın önemine dikkat çekildi. “Dilde, Fikirde, İşte Birlik” ülküsünün daha ileri seviyelere taşınması gerektiği ifade edilirken, Ortak Türk Alfabesi’nin hayata geçirilmesinin bu hedef açısından vazgeçilmez olduğu kaydedildi. Güçlü bir Türk dünyasının yalnızca bölgesel değil, küresel barış açısından da kritik rol oynayacağına işaret edildi.
TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİNE ELEŞTİRİ GETİRİLDİ
Bildirgede, Türkiye’nin uzun yıllardır mücadele ettiği terör sorununa yönelik yürütülen “Terörsüz Türkiye” sürecine de değinildi. Terörün sona erdirilmesinin herkes için memnuniyet verici olacağı belirtilirken, süreç içerisinde terör örgütü liderine müzakereci rolü verilmesinin ve anayasal değişikliklerin gündeme taşınmasının kabul edilemez olduğu vurgulandı.
MİLLİ KİMLİK VE DEVLET YAPISI KONUSUNDA NET MESAJ VERİLDİ
Metinde, devletin ve milletin tanımı ile kimliği konusunda yapılabileceği ifade edilen değişikliklere karşı açık bir duruş sergilendi. Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısının korunmasının hayati önemde olduğu belirtilerek, egemenlik paylaşımı, çift dil ve vatandaşlık tanımına yönelik tartışmaların kabul edilemeyeceği ifade edildi.
Türk Ocakları tarafından yayımlanan bildirgede şu ifadelere yer verildi: “Bu vatanın adı Türkiye, bu devletin adı Türkiye Cumhuriyeti, bu devletin dili Türkçedir. Bayrağımız ay yıldızlı Türk bayrağıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini aşındırmaya yönelik her girişim, devletin çökmesine ve milletin bölünmesine yol açacaktır.”



































Yorum Yazın