

Değerli okurlar,Beni bilen bilir, bilmeyen de bilenlere sorabilir.

Özgür Özel Gerçekten "Özgür" mü?
Ali CEREN...
Değerli okurlar,
Beni bilen bilir, bilmeyen de bilenlere sorabilir.
Tarafsız bir gözle olayları değerlendirir, kimseye özel bir mesafem olmadığı gibi kimseye kayıtsız şartsız bir yakınlığım da yoktur.
Ancak bir isim var ki, ona bir türlü ısınamadım: Özgür Özel.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanlık koltuğuna oturduğu günden beri Özgür Özel, ne partisini toparlayabildi ne de muhalefeti güçlü bir çizgiye oturtabildi. 
Özgür(!) Özel’in yaptığı tek icraatın Kılıçdaroğlu’nun ilmek ilmek işlemiş olduğu seçim başarısının üzerine yatması olduğunu görmek çok da zor değil. 
CHP’nin içinde bulunduğu siyasi boşluğu doldurmak bir yana, tam aksine, parti içinde huzursuzluk ve belirsizliğin artmasına neden oldu. 
Üstelik Özel’in, muhalefet lideri olarak kamuoyu önünde güçlü bir duruş sergileyemediği de aşikâr.
Özel’in liderliği boyunca dost-düşman ayırt etmeksizin barışçıl bir politika izleme çabası, onun için bir avantaj olmaktan çok bir handikap hâline dönüştü. 
Seçmen, net ve kararlı bir muhalefet görmek istiyor. CHP’nin içindeki birçok isim de Özel’in bu duruşundan rahatsız.
Açık konuşmak gerekirse, CHP’nin aradığı "seçim kazandıran" genel başkan profiline pek uymadığı ortada.
Ve şimdi kulislerde fısıltılar daha da yüksek sesle duyuluyor: Kemal Kılıçdaroğlu geri dönüyor!
Ankara’dan edindiğim bilgilere göre, CHP’nin önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin başına yeniden geçmek için hazırlıklara başlamış durumda. 
Özgür Özel’in liderliğinin, Kılıçdaroğlu’nun yıllar içinde inşa ettiği muhalefet geleneğini devam ettirmek yerine, farklı bir yöne savrulmasına neden olduğu düşünülüyor.
Hal böyle olunca, parti içinde "eski düzenin" yeniden tesis edilmesi için hareketlenmeler başlamış görünüyor.
Bu değişimin, CHP’ye ne getirip ne götüreceğini elbette zaman gösterecek. Ancak şurası kesin ki, Özgür Özel liderliğindeki belirsiz tablo, seçime hazırlanan bir partinin ihtiyacı olan son şeydir. 
Seçim rüzgarlarının estiği bu günlerde CHP, rotasını belirlemek zorunda.
Özgür Özel’in "özgürlüğü" artık sadece bir isim meselesi mi, yoksa siyasetin kaçınılmaz gerçeği mi? Bunu önümüzdeki günlerde daha net göreceğiz. Ama şimdiden söyleyebiliriz ki, CHP içinde önemli değişimler kapıda.
Kalın SAĞ’lıcakla….




































Yorum Yazın