‘Pıngıdık yarım asır sonra yeniden gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Pıngıdık yarım asır sonra yeniden gerçekleştirildi
Diyor Pastanesi Umut Vural
KONYAALTI BELEDİYESİ VE ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DESTEĞİYLE DÜZENLENEN KARATEPE GENÇLİK ŞENLİĞİ(PINGIDIK) SOĞUK HAVAYA RAĞMEN YOĞUN BİR KATILIM İLE GERÇEKLEŞTİ.
Diva Otel

Konyaaltı Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen Karatepe Gençlik Şenliği(Pıngıdık) soğuk havaya rağmen yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Baharı karşılamak, bölüşmek ve birlik beraberliği hatırlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Kotan, ‘‘Hava çok soğuk ama şenlik içimizi ısıtıyor" dedi.


Konyaaltı’nda baharı karşılamak, paylaşımı artırmak ve birlik beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Karatepe Gençlik Şenliği (Pıngıdık) 50 yıl sonra soğuk havaya rağmen yoğun katılım ve coşkuyla gerçekleşti. Etkinlik kapsamında yakılan birlik ateşinin etrafında gerçekleşen etkinlikte, yerel sanatçı Ali İfrit ve sanatçı Fatih Demirhan sahne aldı. Etkinlikte, Karatepe Derneği Semah Ekibi de sahne alarak geceye renk kattı. Kültürel etkinliklerin toplumsal birlikteliği güçlendirdiğini ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Kotan, "Mahallelerimizde gerçekleştirilen etkinliklere desteğimiz her zaman devam edecek. Kültürümüzü yaşatmak ve geleneklerimize sahip çıkmak adına bu tür etkinlikleri sürdüreceğiz" dedi.



50 yıl sonra yeniden düzenlendi


Kotan, gelenekleri yaşatacak her etkinliğe Konyaaltı Belediyesi olarak katkı sunmaya devam edeceklerini belirterek, "Bu etkinlik de bunun bir örneğidir. Büyükşehir Belediyemiz, Konyaaltı Belediyesi, Karatepe Muhtarlığımız ve Karatepe Derneğimizin ortaklaşa düzenlediği bu şenlik çok önemli. 50 yıl sonra yeniden gerçekleştirilen bu gençlik şenliği, geleneklerimiz ve göreneklerimiz açısından büyük bir anlam taşıyor. Kültürel etkinliklerimizi sürdürüyoruz ve neredeyse bir yıl içinde birçok etkinlikte Büyükşehir Belediyemiz ile yan yana geldik. Bugün de bu şenlikte bir aradayız ve içimizi ısıtan bu güzel atmosferi hep birlikte yaşıyoruz" şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adana Millet Bahçesinin yapımında sona gelindiÖnceki Haber

Adana Millet Bahçesinin yapımında sona g...

Bankada mahsur kalan kedi ekipleri alarma geçirdiSonraki Haber

Bankada mahsur kalan kedi ekipleri alarm...

Yorum Yazın

Güneyler