

Hatay’ın köklü geleneklerinden biri haline gelen toplu sünnet şöleni ve aba güreşi turnuvası...

SABİT KARADENİZ’DEN SÜNNET VE ABA GÜREŞİ ŞÖLENİ
Hatay’ın köklü geleneklerinden biri haline gelen toplu sünnet şöleni ve aba güreşi turnuvası, Taş Group tarafından merhum Hacı Şevki Sabit Karadeniz anısına bu yıl da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.
Kuruyer Mahallesi’nde düzenlenen etkinlik, hem mahalle sakinlerine hem de çevre ilçelerden gelen vatandaşlara unutulmaz bir hafta sonu yaşattı.
DUALARLA GERÇEKLEŞEN TOPLU SÜNNET
Cumartesi günü başlayan etkinliklerin ilk bölümünde, 25 çocuk dualar eşliğinde sünnet edilerek erkekliğe ilk adımlarını attı. Sünnet merasiminin ardından mahalle meydanında davetlilere geleneksel yemekler ikram edildi. Davul-zurna eşliğinde devam eden kutlamalar, çocuklar ve ailelerine unutulmaz bir gün yaşattı. Etkinlik boyunca mahalle sakinlerinin yoğun ilgisi, şölenin coşkusunu artırdı.
ER MEYDANINDA BÜYÜK MÜCADELE
Etkinliğin ikinci günü olan Pazar günü ise aba güreşleri nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Hatay’ın farklı ilçelerinden gelen pehlivanlar er meydanında kıyasıya mücadele ederken, mahalle sakinleri ve sporseverler heyecan dolu anlara tanıklık etti. Büyük ilgi gören turnuva, adeta bayram havasında geçti.
DERECEYE GIREN PEHLIVANLAR ŞU ŞEKİLDE SIRALANDI;
Turnuva sonunda kategorilerinde dereceye giren pehlivanlar şöyle sıralandı:
* 50-55 Kg: Mehmet İlimi
* 60 Kg: Bayram Hezer
* 65 Kg: Sezgin Kargı
* 70 Kg: Ferhat Kılıç
* 75 Kg: Fatih Önalan
* 80 Kg: Semih İpek
* 85 Kg: Mecit Kılıç
* 90 Kg: Y. Mehmet Kılıç
* +90 Kg (Ağır Sıklet): Ahmet Çağtay
Dereceye giren sporculara madalya ve çeşitli ödüller takdim edilerek başarıları taçlandırıldı.
SABIT KARADENIZ’DEN TEŞEKKÜR MESAJI
Taş Group Yönetim Kurulu Üyesi Sabit Karadeniz, etkinlik sonrası yaptığı konuşmada duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Rahmetli babam Hacı Şevki Sabit Karadeniz’in aziz hatırasını yaşatmak amacıyla geleneksel hale getirdiğimiz toplu sünnet ve aba güreşi etkinliklerini bu yıl da başarıyla gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bizi yalnız bırakmayarak bu anlamlı günde yanımızda olan herkese gönülden teşekkür ederim.”








.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)






























Yorum Yazın