Türkiyenin 228 metrelik denizdeki yeni gücü: West Draco limana yanaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiyenin 228 metrelik denizdeki yeni gücü: West Draco limana yanaştı
Nuri Restaurant
TÜRKİYE'NİN DENİZ FİLOSUNA KATTIĞI 5. SONDAJ GEMİSİ 228 METRE UZUNLUĞUNDA 42 METRE GENİŞLİĞİNDEKİ 'WEST DRACO' İSİMLİ GEMİ MERSİN'DE TAŞUCU LİMANINA YANAŞTI.
Doğru Taşımacılık Şaban Doğru

Türkiye’nin deniz filosuna kattığı 5. sondaj gemisi 228 metre uzunluğunda 42 metre genişliğindeki ’West Draco’ isimli gemi, Mersin’de Taşucu Limanı’na yanaştı.


Türkiye’nin satın aldığı 5’inci sondaj gemisi ’West Draco’ Akdeniz’deki ilk durağı olan Mersin’e 3 gün önce ulaştı. Gemi, Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi sınırlarındaki limanın yaklaşık 1 mil açığına demirledi. Bulunduğu yerde 3 gün kalan gemi, gece Taşucu Limanı’na yanaştı. Limanda bir süre gerekli işlemleri yapılacak olan geminin sondaj için hazır hale getirileceği öğrenildi.



"12 bin metreye kadar sondaj yapabiliyor"


Dünyanın en gelişmiş 7’nci nesil derin deniz sondaj gemileri arasında yer alan ’West Draco’nın 12 bin metreye kadar sondaj yapabildiği öğrenildi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) güçleri arasına katılan geminin, limana yanaşmasının ardından gerekli çalışmaların yapılacağı, daha sonra belirlenecek takvime göre Akdeniz’deki çalışmalarına başlayacağı öğrenildi.


Öte yandan ’West Draco’nun ikizi olarak bilinen ve Türkiye tarafından satın alınan 6. gemi olarak kayda geçen ’West Dorado’nın da ilerleyen zamanda yola çıkması bekleniyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MATSOda zeytinyağı fabrikası işletmelerinin sorun ve talepleri masaya yatırıldıÖnceki Haber

MATSOda zeytinyağı fabrikası işletmeleri...

Ispartada uyuşturucu operasyonunda 5 şüpheliye işlem başlatıldıSonraki Haber

Ispartada uyuşturucu operasyonunda 5 şüp...

Yorum Yazın

culha gold