Üreticinin önlemiyle zirai dondan kurtulan limon bahçede 15 TLden alıcı buluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atlı spor Kulübü Yusuf Yener
HATAY’IN ARSUZ İLÇESİNDE SOĞUK HAVALARIN ETKİSİYLE LİMONUN FİYATI TARLADAN 15 TL’YE SATILIYOR.
Güneş Güzellik

 

Üreticinin önlemiyle zirai dondan kurtulan limon bahçede 15 TL'den alıcı buluyor


- Çiftçi Kadir Türkmen: "Marketlerde limon satışı 25 TL tarlada ise 15 TL'den satılıyor"




HATAY (İHA) - Hatay'ın Arsuz ilçesinde çiftçilerin aldığı önlemlerle zirai dondan etkilenmeyen limon, bahçede kilogram fiyatı 15 TL'den alıcı buluyor.

 


Akdeniz'de geçtiğimiz günlerde etkili olan soğuk hava tarım alanlarına zarar vermişti. Bölgedeki limon bahçelerinde daldaki ürün zarar görmüştü. Önemli limon üretim merkezlerinden olan Arsuz'da çiftçilerin aldığı önlemler bir nebzede olsa ürünün dondan etkilenmesinin önüne geçti. Hasadı devam eden limon tarladan 15 TL'den alıcı buluyor. Bahçede çalışan işçilerse günlük bin TL yevmiye kazanıyor.



"Marketlerde limon satışı 25 TL tarlada 15 TL'den satılıyor"
Soğuk havaların etkili olduğunu ve birçok ürünün zarar gördüğünü anlatan 33 yaşındaki çiftçi Kadir Türkmen, "Arazimiz 40 dönüm, sabah saat 07.00'de hasada başlayıp öğlen saat 12.00-13.00 gibi bitiriyoruz. 40 dönüm araziden 15-16 ton limon hasat ediyoruz. Marketlerde limon satışı 25 TL tarlada ise 15 TL'den satılıyor. Şu anda bu limonları makasla zor kesiyoruz, elimizi atıyoruz elimizle birlikte geliyor soğuktan dolayı çok zarar gördü ürünler. Adana'daki, Arsuz ve Erzin'deki çiftçiler şu anda perişan don vurdu gitti. Hatay Arsuz'da limon şu anda iyi buraya fazla don vurmadığı ve çiftçilerin de önlemini almış olmalarından dolayı buradaki limonların durumu çok iyi. Üreticiler de Hatay'a gelip limon alıyorlar. Biz yevmiye olarak bin TL kazanıyoruz" dedi.

 

 

 

 

 

Diva Otel
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
3 bin 500 dönemlik meraydı, Türkiyenin ilk kırsal uydu kenti olduÖnceki Haber

3 bin 500 dönemlik meraydı, Türkiyenin i...

Farklı duraklarda şoförlük yapan karı koca birbirine rakip olduSonraki Haber

Farklı duraklarda şoförlük yapan karı ko...

Yorum Yazın

Mehmet Akçay Petrol