

MERSİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YANGIN SEZONU ÖNCESİNDE YÜRÜTÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA OLUŞTURULAN SU TOPLAMA ÇUKURLARINDA DOLULUK ORANI YÜZDE 100’E ULAŞTI.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yangın sezonu öncesinde yürütülen hazırlık çalışmaları kapsamında oluşturulan su toplama çukurlarında doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı.
Son günlerde etkili olan yağışlarla birlikte kuraklık nedeniyle verim alınamayan alanlarda önemli toparlanma yaşandı. Yağışların ardından yaklaşık üç yıldır akışı zayıflayan veya tamamen kuruyan bazı su kaynaklarının yeniden canlandığı bildirildi. Sahada görev yapan ekipler, su kaynaklarının dolmasının yangınla mücadele açısından önemli avantaj sağlayacağını belirtti.
Yangınla mücadelede kritik öneme sahip olan su toplama çukurları ve küçük ölçekli su depolama alanlarının dolmasıyla birlikte, özellikle ulaşımı zor bölgelerde olası yangınlara daha hızlı ve etkin müdahale imkanı oluşacağı kaydedildi.
Mersin Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş, son yağışların ardından su toplama çukurlarının tamamına yakınının dolduğunu belirterek, "Son yağışlarla birlikte su toplama çukurlarımızın tamamına yakınının dolması, yangın sezonu öncesinde bizler için son derece sevindirici bir gelişmedir. Bu durum, yangınlara ilk müdahale süremizi kısaltacak ve sahadaki etkinliğimizi artıracaktır. Ancak unutmamalıyız ki yangınla mücadelede en önemli unsur, yangının hiç çıkmamasıdır. Bu nedenle vatandaşlarımızdan özellikle yaz aylarında çok daha dikkatli ve duyarlı olmalarını bekliyoruz" dedi.
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin su toplama çukurlarının bakım ve temizliği, kapasite artırımı ve yeni su toplama noktalarının oluşturulmasına yönelik çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Yağışlarla birlikte güçlenen su kaynaklarının, Mersin ormanlarının yangın sezonuna daha hazırlıklı girmesine katkı sunduğu ifade edildi.






































Yorum Yazın