AÇKD ÇOCUKLARA ÇEVRE BİLİNCİ AŞILADI
HATAYAntakya Çevre Koruma Derneği (AÇKD), çevre bilincinin küçük yaşlarda kazanılmasının önemine dikkat çekmek amacıyla Aşağıokçular İlkokulu öğrencileriyle bir araya geldi.
AÇKD ÇOCUKLARA ÇEVRE BİLİNCİ AŞILADI
Antakya Çevre Koruma Derneği (AÇKD), çevre bilincinin küçük yaşlarda kazanılmasının önemine dikkat çekmek amacıyla Aşağıokçular İlkokulu öğrencileriyle bir araya geldi.
5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen eğitim programında, öğrencilere doğanın korunması, geri dönüşüm, enerji tasarrufu ve sürdürülebilir yaşam konularında kapsamlı bilgiler aktarıldı.
Çevreye duyarlı bireylerin yetişmesi için farkındalık çalışması yapıldı
AÇKD Başkanı Nilgün Karasu’nun katılımıyla gerçekleştirilen programda, ilkokul 4. sınıf öğrencilerine çevre sorunlarının nedenleri ve bu sorunların çözümünde bireysel sorumlulukların önemi anlatıldı. “Tek Bir Kişi Dünyayı Kurtarabilir” sloganıyla düzenlenen etkinlikte, çevreyi korumanın yalnızca kurumların değil, her bireyin görevi olduğu vurgulandı.
Eğitim süresince öğrencilerle interaktif sohbetler gerçekleştirilirken, günlük yaşamda uygulanabilecek çevre dostu davranışlar örneklerle anlatıldı. Su kaynaklarının bilinçli kullanılması, enerji israfının önlenmesi, atıkların ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılması ve doğaya zarar veren alışkanlıklardan uzak durulması gibi konular üzerinde duruldu. Öğrencilerin yönelttiği sorular ve konuya gösterdiği ilgi ise programın en dikkat çeken yönlerinden biri oldu.
“GELECEĞİ KORUMANIN YOLU ÇOCUKLARDAN GEÇİYOR”
Etkinlik sonrasında değerlendirmelerde bulunan AÇKD Başkanı Nilgün Karasu, çevre konusunda kalıcı çözümlerin ancak bilinçli nesiller yetiştirmekle mümkün olacağını ifade etti. Çocukların çevreye karşı duyarlı bireyler olarak yetişmesinin büyük önem taşıdığını belirten Karasu, çevre eğitiminin geleceğe yapılan en değerli yatırımlardan biri olduğunu söyledi.
Karasu, “Çocuklarımızın doğayı seven, çevresine sahip çıkan, suyu ve enerjiyi bilinçli kullanan, geri dönüşüm alışkanlığını benimseyen bireyler olarak yetişmesini istiyoruz. Çünkü bugün atılan küçük adımlar, yarının daha temiz ve yaşanabilir dünyasının temelini oluşturacaktır. Doğayı korumanın en etkili yolu, çocuklara çevre bilincini erken yaşlarda kazandırmaktır” dedi.
Çevre sorunlarının her geçen gün daha fazla hissedildiği günümüzde eğitim çalışmalarının öneminin arttığını kaydeden Karasu, dernek olarak okul ziyaretleri, seminerler ve farkındalık programlarıyla çevre konusunda toplumun her kesimine ulaşmaya devam edeceklerini ifade etti.
Programın sonunda okul yönetimine ve öğretmenlere teşekkür eden Karasu, özellikle davetleri ve katkıları dolayısıyla Filiz Kadıoğlu’na teşekkür ederek, daha temiz bir çevre ve daha sağlıklı bir gelecek hedefiyle çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Etkinlik, öğrencilerle çekilen hatıra fotoğrafları ve çevre dostu yaşam konusunda yapılan sohbetlerle sona erdi.
İlginizi Çekebilir