HATAY’IN KÜLTÜREL MİRASI “MEDUSA’NIN KADINLARI” BELGESELİNE TAŞINIYOR
HATAYHatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanan “Medusa’nın Kadınları” belgeselinin yapım sürecine ilişkin yürütülen çalışmalar kapsamında, yapımcı ve senarist Lütfiye Ramazanoğlu ile yönetmen Abdo Uçucu, Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Dinç’i makamında ziyaret etti.
HATAY’IN KÜLTÜREL MİRASI “MEDUSA’NIN KADINLARI” BELGESELİNE TAŞINIYOR
Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanan “Medusa’nın Kadınları” belgeselinin yapım sürecine ilişkin yürütülen çalışmalar kapsamında, yapımcı ve senarist Lütfiye Ramazanoğlu ile yönetmen Abdo Uçucu, Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Dinç’i makamında ziyaret etti.
Ziyarette, belgeselin Hatay’ın tarihi ve kültürel değerlerini ulusal ve uluslararası izleyiciyle buluşturma hedefi ele alındı.
Ziyaret kapsamında gerçekleştirilen görüşmede, Hatay’ın kültürel mirasının sinema diliyle aktarılması, kentin tarihsel katmanlarının görünür kılınması ve belgeselin turizm tanıtımına sağlayacağı katkılar üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Ramazanoğlu ve Uçucu, projeye verilen destekten dolayı İl Müdürü Dinç’e teşekkür ederek iş birliğinin önemine dikkat çekti.
Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün katkılarıyla yürütülen belgesel çalışmasının, kentin saklı kalmış hikâyelerini ve tarihi dokusunu izleyiciyle buluşturmayı amaçladığı belirtildi.
Çekimlerinin kısa süre içerisinde tamamlanması planlanan “Medusa’nın Kadınları” belgeselinin, Hatay’ın kültürel hafızasını görünür kılan önemli bir yapım olması hedefleniyor.
İlginizi Çekebilir