© Hatay Internet TV 2014-2020

HATAY’IN TURİZM DESTİNASYONU ÇÖZÜM BEKLİYOR

Hatay’ın turizm değerleri arasında dünyaca bilinen Harbiye Şelaleleri, yıllardır süregelen sorunlar nedeniyle adeta kaderine terk edilmiş durumda.

 

HATAY’IN TURİZM DESTİNASYONU ÇÖZÜM BEKLİYOR

 

Hatay’ın turizm değerleri arasında dünyaca bilinen Harbiye Şelaleleri, yıllardır süregelen sorunlar nedeniyle adeta kaderine terk edilmiş durumda. 


Tarihi ve doğal güzelliğiyle kentin en önemli destinasyonlarından biri olan bölge, uygun altyapı ve modern düzenlemelerden yoksun olması sebebiyle turistlerin ilgisini kaybediyor. Bölgedeki yolların bozukluğu, uygun olmayan patikalar, otopark sıkıntısı ve yeterli sosyal donatıların bulunmaması, ziyaretçilerin şelalelere ulaşmasını zorlaştırıyor. Yerli ve yabancı turistlerin görmek için geldiği bu eşsiz mekân, eksiklikler nedeniyle cazibesini kaybederken, bölge esnafı da iş yapamaz hale geldi.


VATANDAŞLARDAN ÖZGÜN’E ÇAĞRI


Harbiye Şelaleleri’nde yaşanan sorunlar karşısında seslerini duyurmak isteyen vatandaşlar, Defne Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün’e çağrıda bulunarak çözüm beklediklerini dile getirdi.

Vatandaşlar, haber merkezimize gönderdikleri mesajda şunları ifade ettiler: “Sosyal faaliyetlerle çöp toplamakla ya da başka illerin rahmetli belediye başkanlarının adını parklara vermekle Harbiye Şelaleleri’ni kurtaramazsınız. Bu bölge için kalıcı bir proje gerekiyor. Yıllardır hiçbir belediye başkanı buraya dokunmadı, en temel ihtiyacı olan bağımsız bir WC dahi yapılmadı.

Ören yeri niteliğinde olan bu şelale merkezi ne zaman çağdaş bir görünüme kavuşacak? Hatay, ne zaman yerli ve yabancı turistlerin öncelikli adresi olacak?”


BÖLGE İLE İLGİLİ PROJELER BEKLENİYOR 


Vatandaşlar ayrıca, DOĞAKA (Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı) ile işbirliği yapılarak Harbiye Şelaleleri’nin ıslah edilmesini, modernize edilmesini ve çağın ihtiyaçlarına uygun bir turizm alanına dönüştürülmesini öneriyor.

Bu noktada gözler, Defne Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün’e çevrilmiş durumda. Başkan Özgün’ün öncülük edeceği kapsamlı bir projeyle Harbiye Şelaleleri’nin yeniden canlandırılması, hem Defne’nin hem de Hatay’ın turizm gelirlerini artırarak bölge esnafına da büyük katkı sağlayabilir.

Vatandaşlar, belediyenin bu konuda kararlı bir adım atmasını ve kalıcı çözümler üretmesini talep ediyor.

Kalın SAĞ'lıcakla...

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER