© Hatay Internet TV 2014-2020

SÖNMEZ: OTİZMDE ERKEN TANI ÇOK ÖNEMLİ

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Sıtkı Sönmez, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

SÖNMEZ: “OTİZMDE ERKEN TANI ÇOK ÖNEMLİ”

 

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Sıtkı Sönmez, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.


Sönmez mesajında, “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü, Otizm Spektrum Bozukluğu hakkında toplumsal farkındalığın artırılması ve erken tanının önemine dikkat çekmek amacıyla anılmaktadır.


Otizm; bireylerin iletişim, sosyal etkileşim ve davranışlarında farklılıklarla kendini gösteren bir durumdur. Erken tanı ve uygun eğitim destekleri ile bireylerin gelişimi güçlendirilmekte, yaşam kaliteleri artırılabilmektedir.

Farklılıkların farkında olmak, anlayışla yaklaşmak ve destekleyici bir toplum oluşturmak hepimizin sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER