YERLİ AFET TEKNOLOJİSİ ESB HATAY’DA TANITILDI, TAM NOT ALDI
HATAYTürkiye’nin afet yönetimi ve yapı güvenliği alanında geliştirilen yerli teknolojilerinden ESB, Hatay’da düzenlenen lansman programıyla tanıtıldı.
YERLİ AFET TEKNOLOJİSİ ESB HATAY’DA TANITILDI, TAM NOT ALDI
Türkiye’nin afet yönetimi ve yapı güvenliği alanında geliştirilen yerli teknolojilerinden ESB, Hatay’da düzenlenen lansman programıyla tanıtıldı.
“Daha Güvenli, Daha Dirençli Yarınlar İçin” sloganıyla öne çıkan sistem, katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Afet anlarında yapı güvenliğini artırmak ve erken uyarı teknolojileriyle kritik saniyeler kazandırmak amacıyla geliştirilen ESB’nin, Hatay’da yaygınlaştırılması ve kentin pilot il olarak belirlenmesi planlanıyor.
AFET ANLARINDA KRİTİK SÜRE KAZANDIRMASI HEDEFLENİYOR
Afetlerde can ve mal kayıplarını en aza indirmeye katkı sunması hedeflenen ESB, yapı güvenliği ile erken uyarı teknolojilerini bir araya getiriyor. Afet risklerine karşı daha hızlı ve etkin müdahale imkânlarının geliştirilmesini amaçlayan sistem, yerli teknoloji alanında sunduğu çözümlerle lansmana katılanların ilgisini çekti.
Yapı güvenliği, mühendislik çözümleri ve afet yönetimi alanlarında kullanılabilecek teknolojinin, özellikle deprem riski yüksek bölgelerde önemli bir ihtiyaca yanıt vermesi hedefleniyor. Tanıtım programında sistemin çalışma prensibi ve kullanım alanları hakkında bilgi paylaşılırken, ESB’nin afetlere hazırlık ve risklerin azaltılması çalışmalarına sağlayabileceği katkılar da öne çıktı.
HATAY’DA YAYGINLAŞTIRILMASI PLANLANIYOR
Hatay’da gerçekleştirilen lansmanla kamuoyuna tanıtılan ESB’nin kent genelinde yaygınlaştırılması ve Hatay’ın uygulama açısından pilot il olması planlanıyor. Bu kapsamda sistemin yapı güvenliği ve erken uyarı alanlarında daha geniş bir kullanım alanına ulaşması, yerli afet teknolojilerinin kentteki afet hazırlık çalışmalarına entegre edilmesi amaçlanıyor.
6 Şubat depremlerinin ağır sonuçlarını yaşayan Hatay’da, afetlere karşı hazırlık ve yapı güvenliğinin artırılması büyük önem taşıyor. ESB’nin kentte yaygınlaştırılmasına yönelik planlamanın hayata geçirilmesiyle birlikte, yerli teknolojinin afet risklerinin azaltılmasına yönelik çalışmalarda daha etkin kullanılması hedefleniyor.
Hatay'ın Antakya ilçesinde tanıtım lansmanı yapılan ESB YERLİ AFET TEKNOLOJİSİ ürünün proğramına ilimizin Hatay Ticaret Odası Başkanı Hikmet ÇİNÇİN'in yanı sıra Mimarlar Mühendisler İş İnsanlarının yanı sıra birçok işletme sahibi katılım gösterdiler...
İlginizi Çekebilir