Toz çevreyi kapladı: Görüş mesafesi düştü, hava kızıla döndü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toz çevreyi kapladı: Görüş mesafesi düştü, hava kızıla döndü
bahar home mehmet taze kırıkhan
TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPAN TOZ FIRTINASI MERSİN'DE ETKİSİNİ GÖSTERİRKEN, GÖKYÜZÜNÜ KIZILA BÜRÜDÜ. TOZ FIRTINASI ERDEMLİ İLÇESİNDE DRONLA HAVADAN GÖRÜNTÜLENİRKEN, GÖRÜŞ MESAFESİNİN 100 METRE CİVARINA KADAR DÜŞTÜĞÜ GÖZLEMLENDİ.
Güneş Güzellik

Türkiye’ye giriş yapan toz fırtınası Mersin’de etkisini gösterirken, çevreyi kızıla bürüdü. Toz fırtınası Erdemli ilçesinde havadan görüntülendi, görüş mesafesinin 100 metre civarına kadar düştüğü gözlemlendi.


Libya üzerinden gelen Türkiye’ye giren toz taşınımı birçok şehirde olduğu gibi Mersin’de de etkili oldu. Şehir genelinde etkili olan toz taşınımı gökyüzünü neredeyse kızıla çevirdi. Toz taşınımıyla oluşan durum ise Erdemli ilçesinde dron ile görüntülendi. Drona yansıyan görüntülerde Akdeniz ve yayla bölgelerinde görüş mesafesinin yaklaşık 100 metreye kadar düştüğünü gözler önüne serdi.


Toz taşınımı uyarısını dün haberlerde duyduklarını belirten vatandaşlardan Mehmet Kaya, "Sabah kalktığımız hava tozluydu. Şu anda görüş açımız daraldı" dedi.


Vatandaşlardan Alpay Yalçın da toz fırtınası nedeniyle görüş mesafesinin düştünü söyledi.


Öte yandan, toz taşınımının gün boyu devam etmesinin beklendiği belirtildi.

Hit yapay zeka

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyada 15 yıllık cinayetin sırrı DNA eşleşmesi ile çözüldüÖnceki Haber

Antalyada 15 yıllık cinayetin sırrı DNA...

Mersinde üreticilere gıda okuryazarlığı eğitimiSonraki Haber

Mersinde üreticilere gıda okuryazarlığı...

Yorum Yazın

HM yapı İnşaat Mustafa Karadeniz