Uzunkavak’ın bağlı olduğu ilçe 80 yıl sonra değişti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uzunkavak’ın bağlı olduğu ilçe 80 yıl sonra değişti
Diyor Pastanesi Umut Vural
HATAY (İHA) - Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı olan Uzunkavak Mahallesi, gerçekleşen...
bahar home mehmet taze kırıkhan

Uzunkavak’ın bağlı olduğu ilçe 80 yıl sonra değişti

HATAY (İHA) - Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı olan Uzunkavak Mahallesi, gerçekleşen referandumun ardından Resmi Gazetede yayınlan 10619 sayılı kararla Kumlu ilçesine bağladı.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı olan ve ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta yer alan Uzunkavak Mahallesi sakinleri, 3 kilometre mesafedeki Kumlu ilçesine bağlanmak için sandık başına gitmişti. Depremzedelerin yaşadığı Uzunkavak Mahallesi’nde vatandaşlar, resmi işlerini halletmek için 30 kilometre yol kat etmelerinden dolayı 3 kilometre uzaklıktaki Kumlu ilçesine bağlanmayı tercih ettiler.

Hatay Valiliğine yapılan başvurular sonrası geçtiğimiz aylarda mahallede referandum gerçekleştirildi. Toplamda 780 seçmenin bulunduğu mahallede, 510 kişi sandığa giderek oy vermişti. Yapılan sayımlar sonucu, 480 "Evet" oy ile Uzunkavak Mahallesi'nin Kumlu ilçesine bağlanması kararlaştırılmıştı. Yapılan referandum sonrası Kumlu Belediye meclisinde de Uzunkavak'ın ilçeye katılımı için oylama gerçekleştirildi ve Uzunkavak'ın Kumlu'ya katılma talebi kabul edildi. Resmi Gazete’de yayınlanan 21 Kasım 2025 tarihli 10619 sayılı kararla birlikte Uzunkavak Mahallesi resmi olarak Kumlu ilçesine bağlandı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adanada nefes kesen kovalamaca: Firari hükümlü boş arazide yakalandıÖnceki Haber

Adanada nefes kesen kovalamaca: Firari h...

Konteyner ile duvar arasına sıkışan yavru kedi kurtarıldıSonraki Haber

Konteyner ile duvar arasına sıkışan yavr...

Yorum Yazın

Mehmet Akçay Petrol