Altınözün’de yerel seçim , analizim ! ;
31 Mart yerel seçimlerde Hatay Büyük şehir belediyesinden sonra sonucu en çok merak edilen ilçelerden biri de Altinözü’dur. . İlçede Saadet Partisi kendi adayı Makine Mühendisi Mehmet Yüksek’i çıkartırken , Ak parti’de, şuan ki Altinözü belediye başkanı ,Rıfat Sarı ile yola devam dedi.
Altinözü İlçesinde seçimin iki aday arasında geçmesi, ilçede heyacanı arttırmakla beraber , ince hesaplar yapılmaya’da itti. Dolayısıyla ilçede seçime sayılı günler kala ,belediye başkan adayları da seçim çalışmalarına , tüm gayretleriyle gece gündüz demeksizin devam ediyor.
★
Kim kazanır ?
Altinözü’nde sokağın nabzını ve altinözlüler’in bu aralar dilinde en çok duyduğumuz soruya gelelim.
‘’Kim kazanır ?’’
Bu soruyu bana yönlendirdikleri zaman da eski yerel seçimler ve anketler baz alarak bir analiz yaptım.
öncelikle anketler, Mehmet Yüksek’in yüzde 1 daha fazla oy alacak diyor.(bkz. anket/hataydanhaber)
Yerel seçimlere baktığımız zaman, Rıfat SARI , bir önceki yerel seçim’de 19 bin oy alarak kazanmıştı. Altinözün’ün seçmen yaklaşık 37 bin kişi olduğu göz önüne bulundurduğumuz zaman , geriye kalan 18 bin muhalif kesim Mehmet yüksek’e oy vereceği anlamına geliyor diye düşünüyorum. Ayrıyeten bazı mahallelerde, 2014 yerel seçiminde Rıfat Sarı’ya oy veren birkaç büyük aileler’de Mehmet YÜKSEK’i destekleyceklerini belirtiller.
★
Birkaç Mehmet Yüksek seçmeni ile muhabett fırsatı yakladım ve şu soruyu sordum onlara , ‘’NEDEN MEHMET YÜKSEK ? ‘’
Ve şu cevabı aldım ;
Belediye seçimleri olmasına rağmen ,Altinözünde parti seçimi olarak gösterilmesinden rahatsız olduğum için, Mehmet yüksek .
Kalıplaşmış “O koltuğu çeket bile koysalar kazanır” geleneğinin yıkılması için Mehmet YÜKSEK
-Milli görüş belediyeciliği nasıl onu tanımak ve görmek için Mehmet YÜKSEK, dediler.