Sabancı

KADİR MISIROĞLU’NUN ARDINDAN

KADİR MISIROĞLU’NUN ARDINDAN

KADİR MISIROĞLU’NUN ARDINDAN

Bir yiğit ölmüş diyeler

Üç gün sonra duyalar

Soğuk su ile yuyalar

Şöyle garip bencileyin.

Allah rahmet eylesin, son Osmanlılardan biri daha bu dünyadan göçüp gitti. Kimileri kendisine büyük anlamlar yüklerken, birileri kendilerine öğretilmiş yalanlar nedeniyle arkasından küfürler savurup durdu. Biz Türkler aramızda bizim gibi düşünmeyenleri pek kaale almaz, sözlerini önemsemez, dikkate değer görmeyiz. Öldükten sonra nedense kıymeti anlaşılır, yad edilmeye başlanıp, hakkında güzel laflar edilir. Rahmetli Menderes birkaç ABD doldurması hainin elinde ipe giderken kimse karşı çıkmadı. Özal harika icraatlar arasında memleketi orta çağdan çıkarırken biz ailesinin birkaç kusuruyla uğraştık. Erbakan bizlere ilk defa refahı gösterirken biz onun ileri geri konuşmalarına takıldık. Şimdilerde ise mumla o güzel atlara binip giden yiğitlerin peşinden ağlıyor, elimizdeki Reis’in kıymetini ise unutuyoruz.

Şöyle bir hayal edin; hakkında en küçük söz söylenilmesi mümkün olmayan ceberut diktatörler hakkında il-il, ilçe ilçe dolaşıp yazılamamış, söylenilememiş bilgileri toplayıp derleyen, bunları kitap haline getiren kişidir Mısıroğlu… Böyle bir zata karga hikâyeleriyle büyümüş nesil deli gözüyle bakıyor. Bilmiyor ki, bu adam tek başına İngiliz işbirlikçisi partinin karşısında, onların koymuş olduğu kanunlara karşı doğruları kaleme almaya çalışıp, köklerimizin bu adamlar olmadığını, bizim bin yıllık şanlı bir tarihe sahip olduğumuzu haykırmış. Yazılmaya cesaret edilemeyeni yazmak, bir milleti uyandırmak adına hapisleri, işkenceleri göze almanın ne demek olduğunu bilmeyenler böyle bir kıymeti de asla idrak edemezler. O yüzdendir ki, başını kuma gömmüş, kimliğini kaybetmişler kendisine hain gözüyle bakarken, azıcık at gözlüğünden kurtulup çevresini görenler kendisine üstat diyerek göklere çıkarıyor.

Bir milleti kurtuluş savaşı yapıp galip geldikten sonra içeriden satın aldığı kişilerle kendisine kul, köle yapan İngiliz siyaseti, onların tarihini de tamamıyla siliyor, bilincini sıfırlıyor. Böyle korkunç bir hengâmede biri avazının çıktığı kadar bağırarak siz bu değilsiniz diyor. Biz ise geriye dönüp bakmaya bile gerek görmeden bu adamı akıl hastanesine göndermeye çalışıyoruz. Gerçekte ise kim deli, kim akıllı çok sonra görüyoruz. Vakit ise çok geç oluyor. Tarihimizi üstadın kitaplarından öğrenmeli, günümüzde bu ve çizgisindeki kişilere elimizden geldiğince destek çıkmaktan başka çaremiz görünmüyor. Siyasi çizgimiz bize değerleri aşağılama hakkı vermiyor.

 

Hatay İnternet TV Youtube Kanalı

Hatay İnterne TV Facebook Sayfası