TEŞEKKÜRLER VALİ HAMZA AYDOĞDU
Sevgili okuyucular ve dostlar örnek olan bir davranışın haber metnini sizlerle kendi sosyal medyamda paylaşmıştım.
"Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, sabah saatlerinde tek başına sıradan vatandaş gibi gittiği Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde denetimde bulundu.
Paltosu ve başında beresi ile acil servis ve polikliniklerin önünde muayene için sıraya giren Vali Aydoğdu, sağlık çalışanlarının hasta ve hasta yakınlarına davranışlarını ve çalışma işleyişini izledi.
Daha sonra hastane yetkililerini yanına çağıran Vali Aydoğdu, tespit ettiği eksikliklerin giderilmesi için talimat verdi.
Aydoğdu'nun muayene olmaya gelen biri gibi kendileriyle sohbet etiğini belirten vatandaşlar, hastane yetkililerinin gelmesi ile yanlarındaki kişinin Vali olduğunu anladıklarını söyledi."
Evet alkışladığım haber. Sevgili okurlarım bu tarz işlerin artması , milletin vicdanını bir nebze de olsa ferahlatır.
Sadece hastanelerde değil bütün kamu kurumlarında, sivil toplum kuruluşlarında ve esnaf odalarında denetimin hayatî bir önem taşıdığını her aklıselim bilir. Atanmış ve seçilmiş bütün kamu görevlilerinin Sayın vali Aydoğdu beyi örnek almalıdır.
Oturduğu yerden kalkmayan sözüm ona yöneticiler, bütün dünyanın ekonomik kıskaçta olduğu bu hassas dönemde görevlerine daha çok sarılarak, sahada halkın içinde ve kurumlarını denetileme pozisyonunda olmalılar.
Kurumlarınca vatandaşa verilen hizmet kalitesini denetlemeyen her bir yetkili bu milletin kamburudur, kâbusudur en basit ifadeyle milletimizin düşmanıdır.
Osmanlıdaki denetim ve tedbili kıyafet menkıbelerini hepimiz biliyoruz.Ayrıca şu sözü unutmamalıyız, “Fırat’ın kıyısında bir kuzuyu , kurt kapsa Allah bizden hesabını sorar.”
Sadece devlet kurumlarıyla değil vâkıf organizasyonlarıyla ve esnafları denetleyen lonca teşkilatlarıyla bütün dünyaya örnek teşkil eden ecdadımızı daha yakından tanıyarak bizlerde örnek almak mecburiyetindeyiz.
Bal tutan parmağını yalar, uydurmasına kanmadan; "milletine hizmet eden milletin efendisidir" hakikatini yaşam tarzı haline getirmeliyiz.
Her şeyi merkezi hükümetten beklemek bir nevi görevden kaçmaktır.
Lafla peynir gemisi yürümez, ucuz sosyal medya kahramanlıklarıyla; aynı sivil toplumun başında on yıllarca hiç bir yeniliğe ve üretime katkı sağlamadan oturan zevat el insaf, azıcık tarih okusanız, bir nebze vicdanınızı dinleseniz nasıl olur?
En güzel yastık vicdandır. Dilerim vicdan yastığını yırtıp dağıtmadan kendinize gelirde o kocaman koltuklarınızın altında kalmazsınız.
Sayın Hamza Aydoğdu gibi atanmışların her kademedeki atanmış ve seçilmişlere örnek olarak çoğalmasını diler, sevgi ve saygılarımla selâmlarım.
Yüksel AYDIN
Yorum Yazın