Hatayda bayram arefesinde depremlerde ölenlerin mezarları ziyaret edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Güneş Güzellik
HATAY'IN MERKEZ ANTAKYA İLÇESİNDE KURBAN BAYRAMI ARİFESİNDE DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLERİN MEZARLARINA KARANFİL BIRAKILDI, DUA EDİLDİ.
Doğru Taşımacılık Şaban Doğru

 

Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde Kurban Bayramı arefesinde depremde hayatını kaybedenlerin mezarlarına karanfil bırakıldı, dua edildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da 25 bine yakın insan vefat etmişti. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için Antakya ilçesi Narlıca Mahallesi’nde deprem mezarlığı kurulmuştu.

Her bayram öncesi olduğu gibi bu bayramda arefe gününde de, Hatay Valisi Sayın Mustafa Masatlı, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Öntürk ve protokol üyeleri tarafından depremde hayatını kaybeden vatandaşların mezarlarına karanfil bıraktı, dualar edildi.

 

"Aynı zamanda kimsenin sahipsiz olmadığını ifade etmek istiyoruz"

 

 

Vali Masatlı, "Arefe günü, bayram öncesi öncelikle acılarımızı hatırlıyoruz. Aynı zamanda kimsenin sahipsiz olmadığını ifade etmek istiyoruz. Bu hareketimiz de bunu göstermeye çalışıyor. Bugün burada canlarımızı ziyaret ettik. Aslında buradan onlara şu sözü de veriyoruz: Şehrimiz, geçmişte 100 bin yıl öncesinden beri var olmuştur, yaşamıştır; bundan sonra da inşallah ilelebet var olacak ve yaşamaya devam edecektir. Buradan bu sözü vermiş oluyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hatay Valisi Masatlı tarihi Uzun Çarşıda esnafla son kez bayramlaştıÖnceki Haber

Hatay Valisi Masatlı tarihi Uzun Çarşıda...

Köy sakinleri mezarlıkta buluşup dua ettiSonraki Haber

Köy sakinleri mezarlıkta buluşup dua ett...

Yorum Yazın

Mehmet Akçay Petrol