15. GELENEKSEL BELEN YAYLA ŞENLİKLERİ BAŞLIYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
15. GELENEKSEL BELEN YAYLA ŞENLİKLERİ BAŞLIYOR
Avula Hikmet Hatunoğlu
Hatay’ın Belen ilçesi, bu yıl 15’incisi düzenlenecek Geleneksel Belen Yayla Şenlikleri ve Kapişmalı Aba Güreşleri Büyükler Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak.
bahar home mehmet taze kırıkhan

 

15. GELENEKSEL BELEN YAYLA ŞENLİKLERİ BAŞLIYOR

 

Hatay’ın Belen ilçesi, bu yıl 15’incisi düzenlenecek Geleneksel Belen Yayla Şenlikleri ve Kapişmalı Aba Güreşleri Büyükler Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak.

 

15. GELENEKSEL BELEN YAYLA ŞENLİKLERİ BAŞLIYOR

Belen’in doğal güzellikleri arasında gerçekleştirilecek organizasyonda spor, kültür ve eğlence bir arada yaşanacak.
13 Eylül Pazar günü düzenlenecek şenliklerde, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelecek pehlivanlar Kapişmalı Aba Güreşleri Büyükler Türkiye Şampiyonası için er meydanına çıkacak. Ata sporu aba güreşinin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla gerçekleştirilen müsabakalarda güreşçiler dereceye girebilmek için mücadele edecek.


ABA GÜREŞLERİNDE TÜRKİYE ŞAMPİYONASI HEYECANI


Şenlik programının en önemli etkinliklerinden biri olan Kapişmalı Aba Güreşleri Büyükler Türkiye Şampiyonası, güreşseverlere mücadele dolu anlar yaşatacak. Farklı illerden Belen’e gelecek pehlivanların katılacağı şampiyonada, sporcular rakipleri karşısında üstünlük sağlamak için er meydanında ter dökecek.


Güreş müsabakalarının yanı sıra şenlik kapsamında geleneksel lezzetler, müzik dinletileri ve çeşitli gösteriler de düzenlenecek. Böylece organizasyon boyunca vatandaşların ve ilçeye gelecek ziyaretçilerin gün boyunca vakit geçirebileceği bir program oluşturulacak.


BELEN’DE KÜLTÜR VE ŞENLİK COŞKUSU


Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül ve Güreş Ağası Bedrettin Öz’ün de katılımıyla gerçekleştirilecek şenliklerde, Belen’in kültürel değerlerinin ve geleneksel sporlarının tanıtılması hedefleniyor. İlçe halkının yanı sıra Hatay’ın farklı bölgelerinden gelecek vatandaşların da katılım göstermesi beklenen etkinlik, Belen’in yayla atmosferinde gerçekleştirilecek.


Şenlikler, aba güreşlerinin yanı sıra müzik ve çeşitli etkinliklerle gün boyunca devam edecek. Organizasyon kapsamında vatandaşlar hem güreş müsabakalarını takip edecek hem de şenlik alanında düzenlenecek etkinliklere katılabilecek.


13 EYLÜL PAZAR GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLECEK


Geleneksel Belen Yayla Şenlikleri ve Kapişmalı Aba Güreşleri Büyükler Türkiye Şampiyonası, 13 Eylül 2026 Pazar günü Kahramanlar Kır Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek.


Etkinlikler saat 08.00’de başlayacak ve 20.00’ye kadar devam edecek. Organizasyonun ana programının ise saat 18.30’da gerçekleştirilmesi planlanıyor.


Belen’in serin yayla havasında gerçekleştirilecek şenlikte, vatandaşlar ve ziyaretçiler gün boyunca düzenlenecek etkinliklerle bir araya gelecek. Organizasyon, gün içerisindeki müsabakalar, gösteriler ve diğer etkinliklerin ardından sona erecek.


Tarih: 13 Eylül 2026 Pazar
Saat: 08.00-20.00
Ana etkinlik: 18.30
Yer: Kahramanlar Kır Düğün Salonu, Belen/Hatay

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiyenin ilk Canlı Vakalı İlaçlı Balon Kardiyoloji Zirvesi Adanada başladıÖnceki Haber

Türkiyenin ilk Canlı Vakalı İlaçlı Balon...

YÜREĞİMİZDEKİ IŞIK PROJESİYLE ÇOCUKLAR TİYATROYLA BULUŞTUSonraki Haber

YÜREĞİMİZDEKİ IŞIK PROJESİYLE ÇOCUKLAR T...

Yorum Yazın

culha gold