Reklamı Geç
Mert Kasap
Güneş Güzellik
Güneş Güzellik
Hatay
BIST12.936
DOLAR44.6038
EURO51.4927
ALTIN6684.8
BTC/USD69168.721

Derviş Pirincinde Hasat Başladı

Derviş Pirincinde Hasat Başladı

Hatay'da organik olarak yetiştirilen "Derviş pirinci" kendine has renk, aroma ve lezzete sahip.

HATAY (İHA) - Hatay'ın Hassa ilçesinde ilaç, organik olarak yetiştirilen, kendine has renk, aroma ve lezzete sahip "Derviş pirinci"nde hasat başladı.

Derviş pirincinde hasat başladı

Hassa ilçesinde ata tohumundan organik olarak yetiştirilen Derviş pirinci hasat sonrası kuruması için yaklaşık bir hafta süreyle uygun bir araziye serilen çeltiklerin sık sık karıştırılarak kuruması sağlanarak elde ediliyor. Tamamen kuruduktan sonra çeltikler fabrikada tüketime hazır hale getiriliyor.

Derviş pirincinde hasat başladı

Kentte ata tohumundan Derviş pirinci yetiştiren Fatih Culha, “Derviş pirinci dünyada sadece bu bölgede yetişen kendi tohumumuzu alıp tekrar ektiğimiz dışarıdan GDO’lu hiçbir madde olmayan bir pirinçtir. Glisemik oranı çok düşüktür yüzde 7’dir. Farklı bölgelerde bu 60-85 arasında değişmektedir. Dünyada eşi benzeri yoktur bu pirincin. Tamamen doğaldır. İçme suyuyla sulandığı için kaliteli ve lezzetli oluyor. Gübre kullanmıyoruz” dedi.

Derviş pirincinde hasat başladı

Derviş pirincinde hasat başladı

Derviş pirincinde hasat başladı

Derviş pirincinde hasat başladı

Son Eklenen Videolar

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar
Atlı spor Kulübü Yusuf Yener