Reklamı Geç
culha gold
Nuri Restaurant
HM yapı İnşaat Mustafa Karadeniz
Hatay
BIST11.06
DOLAR42.0772
EURO48.4935
ALTIN5373.4
BTC/USD104470.38

Hatay'da O Mahalle Yeni Köprü İstiyor 

Hatay'da O Mahalle Yeni Köprü İstiyor 

Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Batıayaz Mahallesi’nde geçtiğimiz aylarda restore edilen ve yeniden halkın kullanımına açılan tarihi köprünün yetersiz olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerden mahalleye yeni ve daha kapsamlı bir köprü yapmalarını istiyor.

O Mahalle

Zaman zaman trafikte tıkanmalara yol açan köprü, kış aylarında altından geçen nehrin yüksek debisinin de kurbanı oluyor. 


VATANDAŞLAR YETKİLİLERE SESLENDİ 


Tarihi köprünün, Karaçay Barajı’nın sularının boşaltılması sebebiyle yoğun akıntıya dayanamayacağını belirten vatandaşlar yaptıkları açıklamalarda, “Bu köprü çok uzun zamandan beridir mahallenin tüm trafiğini çekiyor. Ancak bir kaza sonucu parçalandı ve yeniden yapıldı.

O Mahalle

Mevcut köprü artık bu yükü kaldıramıyor. Burası tarihi ve turizm açısından önemli lokasyonlardan birisi haline geldi ve dolayısıyla trafik arttı. Bazı dönemlerde araç trafiği dakikalarca kilitleniyor. Ayrıca kış ayları ve baraj sularının boşaltılması dönemlerinde yoğun su akıntısı da köprüye zarar veriyor. Bu sebeple yetkililerden yeni ve daha geniş bir köprü istiyoruz” ifadelerini kullandılar.

Son Eklenen Videolar

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar
Yükseliş