Biz Memleketimizi Kaybetik
Kahramanmaraş depreminde Özellikle Antakya yerle bir oldu bunu ancak depremi yaşayan ailesini akrabalarını dostlarını komşularını ve arkadaşlarını kaybeden bilir.
Antakya ya gelip o yıkıntıları enkazı görenler ise ancak bu yok oluşu görebilir. Ne yazık 'ki eski Antakya hiçbir zaman geri gelmeyecek. Antakya yeniden yapılacak ama yıkım o kadar büyük ki enkazlar tamamen kaldırılamadı.
Enkazların tamamen kaldırılması 2023 yıl sonuna kadar sürer.
Antakya yeniden yapılınca inşallah güzel olur ama eskisi gibi asla olmaz çünkü kaybettiklerimiz yanımızda olmayacak. Yeni mahaller yeni binalar olacak eski komşularımız dostlarımız farklı mahallelerde yâda farklı semtlerinde olacak.
Deprem sonra farklı şehirlere girmek zorunda kalanlar gittikleri şehirlerde yeni bir düzen kuracaklar belki birçoğu deprem korkusu yüzünden aynı acıları yaşamamak için geri gelmeyecek .
Gelseler bile farklı şehir gelmiş gibi hissedecekler. Çünkü her şey değişik olacak sokaklar mahalleler yollar binlar yeni olacak.
Biz kısacası Antakyalı olarak depremde memleketimizin kaybettik. Bu yazıyı yazarken can kaybı verdiğimiz Akrabalarım komşularım dostlarım ve arkadaşlarım gözümün önüne geliyor ve üzülüyorum hepsinin mekanı cennet olsun Allah rahmet eylesin.
Yorum Yazın