Reklamı Geç
Haas Taş Sanatları
Mevlüt Yanmaz Bungalov
Zeno Mobilya
Hatay
BIST10.914
DOLAR42.1008
EURO48.4266
ALTIN5372.0
BTC/USD101726.74
Ali CEREN

Ali CEREN

Mail: [email protected]

Liderin en büyük hatası dostu düşman görmektir

 

Liderin en büyük hatası dostu düşman görmektir

 

Sosyal medyada hep paylaşılır ya klişe bir söz “Yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişme” diye. 


Bu sözün doğruluğu yıllar geçtikçe daha da ortaya çıkıyor.

Siyasi konjonktüre bakıldığında eski dostu düşman görüp düşmanı dost edinenlerin sonunun hüsran olduğu çokça tecrübe edildi. 


Genel ve yerel siyasi mecrada ve hatta bürokraside makam mevki sahiplerinde bu hataları hep görebiliyoruz.

Liderlerin etrafında bulunan kişi veya kişiler hep birbirlerini çekemezler, birbirlerinin kuyusunu kazmaktan dolayı esas işlemi yapamazlar, en maharetli oldukları konu lideri o senin için şunu söyledi, bu senin için bunu söyledi gibi dedikodu kazanını kaynatmalarıdır. 


Liderler de belli bir süreden sonra bunların ekmeğine yağ sürmektedir.

Çünkü pohpohlanmak, dış çevreden kopup belli bir zümreye hapsolmak lideri bitiren sürecin başlangıcıdır aslında.

Hele ki güç zehirlenmesine yakalandıysa o lider ve etrafından başkasının sözünü dinlemiyor, dediğim dedik davranıyorsa vay haline. 


Samimi dostlarından uzaklaştırılan liderler artık kamuoyunda dedikodu kazanlarında görevini yapamadığı gibi söylemlerle aşağıya çekilir.

Bu eften püften bahanelerle de olabilir.

Hataların özrü ve açıklamaları da olabilir.

Buna rağmen liderler dostlarını düşman da görebilir.

İşte bu güç zehirlenmesindendir.

Hataların özrü ve açıklamaları da olabilir.

Ancak ne özür, ne de açıklama kabul edilmez, liderler etrafının dediğine uyarsa yıkılması muhtemeldir. 


Anadolu Türk halkı arasında da mübârek kahramanlardan biri kabul edilen Ebu Muslim Horasanî’nin şu vecizini de paylaşmak isterim; “Onlar şerlerinden emin oldukları için dostlarını uzak tuttular.

Kendilerine bağlamak için düşmanlarını yakınlaştırdılar.

Yakın tutulan düşman dost olmadı.

Ama uzak tutulan dostları düşman oldu.

Herkes düşman safında birleşince yıkılmaları mukadder oldu.”


Bu vecizde de açıkça ifade edildiği gibi dostu düşman sanır, uzaklaştırırsan, etrafın düşmanınla dolar, sen de yok olmaya adım adım ilerlersin alim Allah….

Kalın SAĞ’lıcakla….!!

Diva Otel

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar
Avula Hikmet Hatunoğlu