Reklamı Geç
Güneş Güzellik
Tulpar
Mehmet Akçay Petrol
Hatay
BIST10.914
DOLAR42.1008
EURO48.4266
ALTIN5372.0
BTC/USD101726.74
Ali CEREN

Ali CEREN

Mail: [email protected]

Siyaset cep için değil, memleket için yapılır

 

Siyaset cep için değil, memleket için yapılır

Bugünkü yazım siyasete vatan millet bekası için değil kendi menfaati için giren kan emiciler üzerine olacak. Söz meclisten dışarıya diyeceğim, ama meclise girenler ve girecek olanlar arasında da var maalesef bu yazımın muhataplarından. 

Kimdir diye sormayın, Hatay kamuoyu kimin vatanı, kimin bankaya yatanı düşündüğünü çok iyi biliyor. Kıssadan hisse olsun bu yazımız.

Öncelikle siyaset meslek midir diye sormalı insan kendisine. Bana kalırsa meslek değildir. Ama Türkiye de meslek olarak algılanıyor. Türkiye’de siyaset zenginleşme aracı olunca böyle sonuçları da oluyor. Oysa siyasetçinin önceliği toplumsal sorunları çözerken, kamunun yüksek menfaatini gözetmektir. Bu vesile ile çok önemli bir konu olan, siyasetin finansmanı sorunu çözülmeli ve buna bağlı olarak siyasi partiler yasası bir an önce değişmelidir.

Siyaset insanların, toplumun sorunlarına kafa yormayı seven veya o sorunları çözmekten mutlu olan insanların işidir. Bir tek istisna. O da yapılan her iş ve eylemde kamunun yüksek menfaatini gözetmek kaydı ile. Her meslek için söylenir mutlaka ama ben siyasete daha çok yakıştırırım. Siyaset severek yapılmadığında hiç bir anlamı olmaz.

3 milyon yıllık geliri olan bir vekillik için 5 milyonluk yatırım yapılıyor. Günümüz konjönktüründe yapılmak zorunda. Her yerleşim birimine adaylar nasıl ulaşacak, vatandaş nasıl ağırlanacak, broşür, miting masrafları nereden ödenecek değil mi ya. Eskiden siyaserti zenginler kodamanlar ağalar yapardı. Siyaset zenginleşme aracı olarak kullanılmamalı. Siyaseti meslek olarak yapanlarıdan ne fayda beklenir memleket hayrına. 

Yapsa yapsa borçlarını kapatmak için belediyelere yaşanır vekiller rant için anlarsınız ya. Hâşâ kimseyi hor görmüyoruz yadırgamıyoruz ötekileştirmiyoruz ama temizlik personelinin partide siyaset yaptığı, memurların siyasette cirit attığı dönemi yaşıyoruz maalesef. Hatta hatta partinin giderlerine el atmayanların siyaset yaptığı, yönetim kurulu üyesi olduğu dönemlerden geçiyoruz. Gidere değil gelire bakanlar oldukça da biz bu sistemden hayır bekleyebilir miyiz değerli dostlar. 

Sistemler mi değişir, insanlar mı bilemem ama bu devran böyle giderse biz aynı şeyleri demeye devam edeceğiz. Umarı değişir, sistem de insanlar da, bizim dediklerimiz de...

Gerisi yüce Türk halkının takdiridir...

Kalın SAĞ'lıcakla...!!

 

Diva Otel

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar
Diva Otel