Reklamı Geç
Zeno Mobilya
Güneş Güzellik
HM yapı İnşaat Mustafa Karadeniz
yükseliş
Hatay
BIST14.051
DOLAR43.8684
EURO51.8456
ALTIN7338.3
BTC/USD64914.735
Süleyman GÖKSU

Süleyman GÖKSU

Mail: [email protected]

Evs Bin Havliy (r.a.)

Evs Bin Havliy (r.a.)

Evs bin Havliy radıyallahü anh hazretleri Ensar’dan ve Hazrec kabilesinin Hubuli oğullarındandır. Bedir, Uhud, Hendek ve bütün gazalarda Resulullah Efendimizle (s.a.v.) birlikte bulunmuştur.

Resulullah Efendimiz (s.a.v.) onu Şuca‘ bin Vehb-i Esedi ile kardeş yapmıştı.

Umretül-kaza’da Kureyş tarafından gelebilecek bir tehlikeye mâni’ olmak için Peygamberimiz (s.a.v.) onu Zituva’da, Beşir bin Sad’ı da Merruzzahran’a bırakmıştı. (İsabe)

Resulullah Efendimiz (s.a.v.), vefatından sonra gasledileceği (yıkanacağı) vakit Ensar-ı Kiram, hane-i saadetin önüne geldiler ve:

“Allah için, bizler onun dayılarıyız. Bizden de birileri bulunsun” dediler. İçeriden “Aranızdan birini seçiniz” denildi. Evs bin Havliy hazretlerini seçtiler. Resulullah Efendimizin (s.a.v.) gaslinde hazır bulundu ve Ehl-i Beyti ile birlikte defnetti. Peygamberimizi kabre indirenlerdendir. (İstiab)

Evs bin Havliy (r. a.), Hazret-i Osman’ın halifeliği devrinde Medine-i Münevvere’de vefat etmiştir.

“Kim Allâh için tevazu gösterirse, Allah onu yükseltir” mealindeki “Men tevazaa lillah…” Hadis-i şerifini rivayet etmişlerdir. (radıyallahü anh) (İsabe)

Hayırlı ve sağlıklı günler...

Diva Otel

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar
bahar home mehmet taze kırıkhan