Reklamı Geç
Mert Kasap
culha gold
Güneş Güzellik
ALİ DABLAN HATSO İÇİN SAHADA
Hatay
BIST13.932
DOLAR48.4464
EURO56.3406
ALTIN6964.3
BTC/USD80961.787
İbrahim Karaömer

İbrahim Karaömer

Mail: [email protected]

Şeytanı da Kibri Bitirmişti

 

Şeytanı da Kibri Bitirmişti. 

Kibir, Kendini beğenme, büyüklenme ve övünme de tedavisi zor kalp hastalıklarındandır. Bunlar, kulun kendini büyük görmesi ve başkalarını da küçük görmesidir.

Kibrin, büyüklenmenin dile yansıması 'ben, ben' demektir. Allah'ın laneti üzerine olsun Şeytan, "Ben ondan daha üstünüm. Beni ateşten, onu ise çamurdan yarattın" [A'raf 12] demiştir. Oturmalara, sohbetlere yansıması, kendini yükseklerde görmek ve başköşeye oturmayı istemektir. Konuşmalara yansıması ise kendine itiraz edilmesinden hoşlanmamaktır.

Kibirli insanlar, kendilerine öğüt verildiğinde kulak ardı ederler. Öğüt verdiklerinde ise Sert konuşurlar. Kendisini Allah'ın kullarından herhangi birinden daha üstün gören kişi kibirli demektir.

Diva Otel

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar
ALİ DABLAN HATSO İÇİN SAHADA