AFFETMEK ÜZERİNE
Ne yazık ki kendimizi ya da bize kötü duygular yaşatan bazı insanları affetmeden özgürleşemiyoruz. Yaşadıklarımız ve yaşananlar aklımıza geldiği anda nefret duygularımız perçinleşiyor.
Bu nefret duygusu bizim hayattan zevk almamızı engelliyor. Hayatın güzel olan yanlarını görmemizi engelliyor.
Hiç kimse mükemmel değildir. Kendimize bu kadar yüklenirsek depresyon ve umutsuzluk denizinde kaybolur gideriz. Bizi üzen insanların ruhu bile duymaz.
Affetmek insanı özgürleştirir, önündeki engelleri kaldırır.
Affetmek için hazır değilseniz zamana ihtiyacınız olabilir ama unutmayın ki zaman hızla akıp gidiyor.
Affetmek bir seçimdir. Kendiniz için , kendi mutluluğunuz için bunu yapacaksınız.
Biliyorum acılar sizin acılarınız, affetmek hiç kolay değil ama sizin özgürleşebilmeniz için zor olanı yapmanız gerekiyor.
Affettiğiniz zaman geçmişteki anılarınızın esareti altından kurtulacaksınız. Yaşamınızı artık her an o anılar kontrol etmeyecek, kontrol sizde olacak.
Affetmek o kişiyi sevmek anlamına gelmez,
Affetmek o kişiyi suçsuz bulmak değil,
Affetmek o kişinin verdiği zararı telafi etmek için çaba göstermemek değil,
Affetmek artık acıyı hissetmemektir. Haydi acısız günlere...
Eyvallah.
Güzel ruhunuz ve yüreğinize sağlık..harika bir yazı olmuş.