Reklamı Geç
Mevlüt Yanmaz Bungalov
Doğru Taşımacılık Şaban Doğru
Diva Otel
Hatay
BIST10.871
DOLAR41.9565
EURO48.9079
ALTIN5344.8
BTC/USD110261.94
Süleyman GÖKSU

Süleyman GÖKSU

Mail: [email protected]

CEHENNEME DÜŞEN İNSANLARIN İTİRAF ETTİĞİ İLK GÜNAH!

CEHENNEME DÜŞEN İNSANLARIN İTİRAF ETTİĞİ İLK GÜNAH!

Kur’an-ı Kerim’de anlatıldığına göre Cehenneme düşen insanların itiraf ettiği ilk günah nedir?

Yüce Rabbimiz, namazın titizlikle muhafaza edilmesini ve hiç fütur gösterilmeden devamlı bir şekilde eda edilmesini ister. Namaz hususunda gevşek davranan kullarını ise azarlayarak acı bir azap ile uyarır:

“Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki, onlar namazlarını ciddiye almazlar, (gafletle kılarlar.)” (Mâûn 107/4-5)

“Defteri sağdan verilenler cennetler içindedirler. Günahkârlara: «Sizi şu yakıcı ateşe sokan nedir?» diye uzaktan uzağa sorarlar. Suçlular derler ki: «Biz namaz kılanlardan değildik, fukaraya yemek yedirmezdik, batıla dalanlarla birlikte dalardık, ceza gününü de yalanlardık. Biz o hâl üzereyken ölüm gelip çattı.” (Müddessir 74/39-47)

Burada, Cehenneme düşen insanların itiraf ettiği ilk günah, namazı terk etmeleri olmuştur. Sonra diğer günahlar gelmektedir. Bu, dikkat edilmesi gereken mühim bir husustur.

Resulullah de namazın ehemmiyetini anlatmak maksadıyla şöyle buyurmuştur:

“En hayırlı ameliniz, namazdır…” (Muvatta’, Tahâret, 36)

“Cennetin anahtarı namazdır, namazın anahtarı da abdesttir.” (Tirmizi, Tahâret, 3/4; Ahmed, III, 340)

Allah kabul eylesin.

Kalın sağlıcakla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar
Yükseliş