Reklamı Geç
Doğru Taşımacılık Şaban Doğru
Atlı spor Kulübü Yusuf Yener
HM yapı İnşaat Mustafa Karadeniz
Hatay
BIST10.871
DOLAR41.9565
EURO48.9079
ALTIN5344.8
BTC/USD110261.94
Süleyman GÖKSU

Süleyman GÖKSU

Mail: [email protected]

Hatm-i Enbiya’nın Tarifi

 

1 Fatiha-i şerife, 3 İhlas-ı şerif okuduktan sonra: “Euzü billahis-semiıl-alimi mineş-şeytanir-racim, Rabbi euzü bike min hemezatiş-şeyatin ve euzu bike rabbi en yahdurun” okunur.

Sonra da şu Ayet-i celile okunur ve buna göre hareket edilir: “Bismillâhir-rahmanir-rahim. Yâ eyyühellezîne âmenusbirû ve sâbirû ve râbitû vettekullâhe lealleküm tüflihûn. Sadekallâhül-azim.”

Bundan sonra şu sıra takip edilir:

“Bismillâhir-rahmânir-rahîm. İnnallâhe ve melâiketehû yüsallûne alen-nebiy, yâ eyyühellezîne âmenû sallu aleyhi ve sellimû teslima. Sadekallâhül-azim.”

100 defa Salevât-ı şerife, 500 defa,

“Rabbena zalemna enfüsena ve in lem tağfir lena ve terhamna lenekûnenne minel-hâsirin”

100 defa Salevât-ı şerife, 100 defa Salevât-ı şerife, 500 defa,

“Rabbi enni messeniyed-durru ve ente erhamür-râhimin”

100 defa Salevat-ı şerife, 100 defa Salevat-ı şerife, 500 defa,

“Lâ ilâhe illâ ente sübhaneke inni küntü minez-zalimin”

100 defa Salevât-ı şerife, 100 defa Salevat-ı şerife, 500 defa,

“Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azim.”

100 defa Salevat-ı şerife, okunur ve dua yapılır.

Hatm-i Enbiya’da 4 dua 500’er defa okunmaktadır. Bu duaların birincisi Hz. Adem’in (a.s.), ikincisi Hz. Eyyüb’ün (a.s.), üçüncüsü Hz. Yunus’un (a.s.), dördüncüsü ise bizim Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v.) duasıdır.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar
Yükseliş